Av gamle vin- og spritflasker.

Tips oss 2400

Oslo, Norge


Værmelding for Oslo

I dag I morgen Søndag Mandag
Halvskyet14°Lettskyet17°Lettskyet18°Lettskyet19°

Vinmonopolet ønsker å avholde egne auksjoner for samlere av gamle vin- og spritflasker.

I et brev til helse- og omsorgsdepartementet ber Vinmonopolet om å få endret alkoholloven slik at polet får mulighet til å auksjonere bort samlerobjekter, melder NRK.

En slik ordning finnes allerede i det svenske Systembolaget.

- Vi ser at det er en etterspørsel, og da vil vi tilby det, sier kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet, som ikke frykter noe fyllekalas på slike auksjoner, da flaskene vil bli auksjonert bort ikke er av den typen man drikker opp.

- Det vi ønsker å selge er reelle samlerobjekter. Vi vil vurdere i forkant om varene egner seg for en slik auksjon eller ikke, sier Lorentzen.

Alkoholauksjoner er ulovlig i Norge, men flere auksjonshus får til stadighet henvendelser fra folk som ønsker å selge unna en samling av gamle vin eller spritflasker.

- Det er kunder som sitter på store skatter etter å ha spart gjennom et langt liv. Men vi må henvise dem videre til våre filialer i utlandet, hvor de får lov til å selge, for det jo helt umulig her, sier Mette Fredriksen i auksjonshuset Lauritz.com.

(NTB)

 

Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen

Sted:
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør