Dykker og stiger på din befaling. Ny episode av Reale Triks!

Tips oss 2400
TRONDHEIM (Dagbladet.no): I dagens episode av Reale Triks bruker Andreas Wahl to enkle rekvisitter.

En flaske vann - og en plastpakning med ketchup, sennep eller dressing, av typen du får på gatekjøkken og i hamburgersjappa.

Dette trikset brukes av profesjonelle tryllekunstnere, men du kan likevel på en enkel måte briefe med det neste gang du er ute og tar en burger med noen venner.

DU TRENGER BARE
å plassere ketchup-posen i den fulle vannflaska. Så klemmer du lett, men bestemt på flaska for å få posen til å synke.

Slipper du opp igjen, stiger posen.

I UTGANGSPUNKTET har ketchup nemlig høyere tetthet enn vann. Men på grunn av en liten boble med luft i den tette posen, holder den seg såvidt flytende i flaska.

Når du klemmer på flaska, økes trykket i ketchupen, den får høyere tetthet - og synker.

Lykke til!
I SERIEN REALE TRIKS på Dagbladet.no viser NTNU-studenten Andreas Wahl deg hvordan du kan få opp stemningen på festen, imponere vennene dine eller bare stille nysgjerrigheten med artige triks fra vitenskapens verden.

I tidligere episoder av Reale Triks har Andreas Wahl blant annet lagd ildkuler med hendene, laget verdens minste varmluftsballong av en tepose og gått på vannet.

Alle triksene finner du her.

I løpet av 2009 skal Wahl reise rundt med sitt vitenshow til skoler og andre institusjoner landet over, og prosjektet er støttet av Forskningsrådet. Vil du vite mer om showet eller har lyst til å få vitenshowet til ditt arrangement, se nettsiden Vitenshow.no .

Men de beste triksene får du eksklusivt her på Dagbladet.no!
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør