Vil at hun trekker seg som Høyre-leder.

Tips oss 2400

Vårt Land tar som første riksdekkende avis til orde for at Erna Solberg trekker seg som leder av Høyre.

På lederplass samme dag som Høyre-landsmøtet starter i Oslo, skriver Vårt Land blant annet at Høyre kunne ha noe å lære fra fotballens verden.

«For et lag som ligger an til nedrykk fem serierunder før slutt, er det en mulig strategi å få på plass en ny trener, rett og slett for å berge plassen i den øverste divisjonen. Det er vondt for dem som må stille plassen til disposisjon, men hensynet til helheten må veie tyngst».

Avisen skriver blant annet også at det ser ut som om Erna Solberg har mistet grepet om partiet, og kritiserer henne for å «la seg lokke utpå» og peke ut statsministerkonkurrent Per-Kristian Foss som en egnet stortingspresident etter valget.

Vårt Land slår fast at lederspørsmålet er en ulmebrann i Høyre og viser til meningsmålingene som klart forteller at Foss foretrekkes som partiets statsministerkandidat av egne velgere.

Lederskribentens konklusjon er at sannsynligheten er liten for at Solberg selv tar et initiativ, og legger til at landsmøtet neppe har kraft til å gjøre noe med det.


(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør