Makrell i folie.

Tips oss 2400

Fakta

Her finner du oppskriften som står i Dagbladets papirutgave. Alle oppskriftene er samlet i arkivet vårt.

Leter du etter Søndagsmiddagen til Søndags-kokk Marit Røttingsnes Westlie finner du den her.

Flere oppskrifter:




4 porsjoner:

800 g makrellfilét

1 stor finsnittet purre

3—4 cm frisk ingefær i tynne strimler

1 1/4 dl soyasaus

4 ss sitronsaft

1/2 rød chilipepper i tynne ringer

8 ark grillfolie

Slik gjør du:

Riv av fire store stykker folie og brett dem i to.

Skyll og tørk makrellene og skjær små snitt i skinnet. Rør sammen soyasaus, sitronsaft og chiliringer og fordel det på foliearkene. Legg en fiskefilét på hvert folieark og dryss tett med purreringer over. Brett folien over fisken og brett kantene sammen til en oval pakke. Legg dem på grillen og stek dem til folien blåser seg opp, det tar bare et par minutter. La fisken ligge på grillet i 2—3 minutter etter at folien har blåst seg opp. Server makrellen i foliepakken med godt brød til.

Flere oppskrifter og tips finner du på: www.godfisk.no

I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid stengt fra klokken 00:00 alle dager. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden vil være hverdager fra 07:00, og helgedager/røde dager fra 08:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør