Funnet i senga i morges. - Etterforskning styrker ikke mistanke om noe kriminelt.

Tips oss 2400

Eidsberg, Norge


EIDSBERG/OSLO (Dagbladet): Den fire år gamle gutten ble funnet død i senga ved 08.20-tiden i dag på Edwin Ruuds omsorgssenter.

- Gutten var for tiden på et omsorgshjem for barn med nedsatt helsefunksjon. Det var personell ved institusjonen som fant gutten død, opplyser lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg til Dagbladet.

Funnet av personalet

- Det var omsorgspersoner i avlastningshjemmet som varslet politiet ved 08.30-tiden om at gutten ble funnet død i morges. Rutinemessig dro helsepersonell og politi til stedet, sier førstebetjent Jørn Solheim ved Eidsberg lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet hadde ved 11-tiden ikke mistanke om at det foreligger noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet - men politiets tekniske etterforskere driver undersøkelser inne på institusjonen.

- Vi etterforsker rutinemessig hva som har skjedd, og gutten vil bli obdusert, sier lensmann Tollefsrud. Han legger til:

- Alle muligheter holdes åpne.

Avlastningshjem

Den interkommunale institusjonen i Edward Ruuds vei, på Slitu mellom Askim og Mysen, fungererer blant annet som avlastningshjem for foreldre med funksjonshemmede barn.

Gutten er fra Askim, og foreldrene er varslet. Pårørende skal være på stedet.

- Vi er på åstedet for å undersøke hva som har skjedd. Ved 10.30-tiden har vi ikke funnet grunnlag for om det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet, sier førstebetjent Solheim.

Ifølge lensmann Tollefsrud avventer politiet krimteknikernes resultater. I mellomtida skal avhør gjennomføres, blant andre med pårørende og personalet ved omsorgshjemmet.


- Styrker ikke mistanke

Politiet avsluttet åstedsgranskningen tidlig i ettermiddag.


- Undersøkelsene styrker på ingen måte at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier lensmann Henning Tollefsrud til Dagbladet.


Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar om et par dager.

Til obduksjon

Politiførstebetjenten opplyser at barnet skal ha omkommet i løpet av natten, men at politiet foreløpig ikke vet hva som er dødsårsaken.

- Det vi vet, er at ambulanse, politi og lege er der for å fastslå at barnet er omkommet. Det som skjer videre, er at barnet vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt, sier førstebetjent Kristian Hovde ved lensmannskontoret til NRK Østfold

Foreløpig oppgir politiet at de ikke har mistanke til at noe kriminelt har skjedd. Kripos er ikke koplet inn.

- Vi har så langt ikke fått noen henstilling om å delta i etterforskningen, sier Nils Skulstad i Kripos til Dagbladet.

Han understreker at de fortsatt kan bli kontaktet, dersom politidistriktet finner det nødvendig.

- Skjer det, står vi klare til å reise fra Oslo umiddelbart, sier Skulstad.

Send tips til Dagbladet.no MMS/SMS: 2400 Tlf: 2400 0000 e-post: [email protected]

Mer info om tips

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen