Alle har vedtatt boten på stedet.

Tips oss 2400

Værmelding for Oslo

I dag I morgen Søndag Mandag
SkyetSkyetSluddEnkelte sluddbyger, perioder med sol

Oslo, Norge


42 menn er blitt bøtelagt for å kjøpe sex i Oslo siden forbudet trådte i kraft ved årsskiftet. Alle har vedtatt boten på stedet.

Ingen har hittil ønsket å møte i retten for å bestride forelegget


- Det er vel ingen som vil møte i retten og bli historisk for dette, sier politioverbetjent Harald Bøhler, som leder Oslo-politiets Stop-gruppen, til TV 2.


I løpet av de siste halvåret har politiet tatt 23 menn for å kjøpe sex på innemarkedet, mens 19 er bøtelagt for å ha kjøpt sex på gata.

Politiet mener loven har virket etter intensjonen. Før nyttår var det vanligvis over 100 prostituerte ute i gatene i løpet av et døgn, men forbudet har ført til at antallet har minket.


- Reduksjonen er på mellom 80 og 90 prosent, og det er mye, sier Bøhler.


Kritikerne fryktet at forbud mot kjøp av sex ville føre til at sexhandelen ville flytte innendørs. Det har ikke skjedd, ifølge politiet.


- Erfaringene nå viser helt klart at loven har hatt sin berettigelse. Vi ser at det er færre kvinner som kommer til Norge for å prostituere seg, ergo er det færre som blir utsatt for hallikene og menneskehandlere, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren i Oslo politidistrikt.


(NTB)

 

I denne artikkelen

Sted:
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid stengt fra klokken 00:00 alle dager. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden vil være hverdager fra 07:00, og helgedager/røde dager fra 08:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør