Aktivitetsparken Høyt & Lavt gir deg et adrenalinrush du seint vil glemme.

Tips oss 2400
MORO:  Martine Alvilde Gran (17) besøker Høyt & Lavt for andre gang i år. Her er hun i dyp konsentrasjon mens hun krysser tømmerstokkene i sports-løypa. Foto: Lars Lindqvist.

MORO: Martine Alvilde Gran (17) besøker Høyt & Lavt for andre gang i år. Her er hun i dyp konsentrasjon mens hun krysser tømmerstokkene i sports-løypa. Foto: Lars Lindqvist.

Dagbladets vurdering

FOR DE MINSTE

For barnefamilier er Høyt & lavt en ideell park. Mens foreldrene går under klatreløypene, eller slapper av på tunet kan barna boltre seg fritt og forsere ulike hindre på en makshøyde på 1,5 meter samtidig som de er godt sikret.

+ Egne klatreløyper, rideturer, kyllinger, sauer, lekeplass og hopping i høyet er bare noen av aktivitetene de minste barna kan kose seg med. Familier kan også ta med de minste barna på kanotur eller tuberafting.

FOR DE UNGE

+ Flere klatreløyper med ulikt vanskelighetsnivå, teateret Trollspeilet om sommeren, Tube-Rafting og Riverboard.

FOR DE TØFFE


Noen av klatreløypene er absolutt ikke laget for pingler, men i parken er man godt sikret og kan kaste seg ut i lufta samtidig som man føler seg trygg.

+ Norges lengste Wire Bane. Her flyr du 35 meter over bakken i en 500 meter lang zip-line over Numedalslågen. Parken har også Zip-liner som er 50,150 og 200 meter lange.

PRISER

+ Gratis inngang i parken.
Mini høyt og lavt (Passer for de minste 3-6 år): 110 cm: 120 kroner.
Høyde fra 110 -140 cm: 210 kroner.
Høyde fra 140 cm: 240 kroner.
Sesongkort klatrepark: 1250 kroner.
Mega zip-line (må ha vært gjennom blå løype): 100 kroner.
Klatrepark og Mega — Zip line: 260 kroner.
Elveaktiviteter (Kanopadling, Tube-rafting og riverboard): 290 kroner per aktivitet.

MAT OG DRIKKE

+ Parken har en egen kafé hvor de serverer både varm og kald mat. Parken fokuserer på en sunn og økologisk stil, noe som gjenspeiles i mattilbudet. Man kan også ta med seg egen mat som kan spises på kafeens utendørsplasser.

+ Rimelige priser

KJØPE

+ Parken har et lite utvalg av T-skjorter, sandaler, short, sokker, vesker og bekledning. Parken selger økologiske T-skjorter hvor 2 prosent av omsetningen går til aktiviteter for barn.

BEVEGELSESHEMMEDE

+ Faste veier inn til parken.

SERVICE

+ Alle ansatte er blide og behjelpelige og lette å få tak i. Under alle klatreløypene går det vakter som passer på at alt går smertefritt for seg. Før man begir seg ut i løypene får man hjelp og opplæring i både utstyr og løyper. De ansatte er lette å få øye på i blå T-skjorter.

RENHOLD/TOALETT

+ Parken er gjennomgående ren og pen, og toalettene er av god standard.

PARKERINGSFORHOLD

+ Parken har en stor parkeringsplass, og det er gratis parkering.

FINN FRAM

Høyt og Lavt ligger i Lardal kommune i Vestfold. Parken ligger 10 minutter fra Svarstad skisenter. 1 time og 30 minutters kjøring fra Oslo, 2 timer og 15 min fra Arendal og 53 minutter fra Kongsberg.

ÅPNINGSTIDER

August: Mandag til Søndag: 11-18.
September: Lørdag og Søndag 11-18.

KONKLUSJON

Unik og spennende parkopplevelse for hele familien uten kjøpepress. Klatreparken passer alle aldrer og vanskelighetgrener.. Foreldre kan slappe av på tunet mens barna boltrer seg i parken. Hesteridning, stylter, hopping i høyet og elveaktiviteter er bare noen av de andre aktivitetene parken kan tilby i tillegg til å ha Norges lengste Zip-Line over Lågen. En park du vil besøke igjen.

På nett: www.aktivitetspark.no


ØVER: Helene Moberg (10) går gjennom demonstrasjonsløypa i parken før hun kan begi seg ut i de litt mer krevende løypene. - Dette var lett, sier hun etterpå. Foto: Lars Lindqvist

ØVER: Helene Moberg (10) går gjennom demonstrasjonsløypa i parken før hun kan begi seg ut i de litt mer krevende løypene. - Dette var lett, sier hun etterpå. Foto: Lars Lindqvist

Høyt og lavt aktivitetspark

Fornøyelsespark hvor aktivitet og opplevelse står sentralt med såkalte "adventure" aktiviteter.

Åpnet 30 mai i år.

Hittil i år har parken hatt cirka 4000 besøkende.

Åpent 7 dager i uken til skoleferien er ferdig og alle helger ut september.

Parkkonseptet kommer fra Frankrike hvor leder i parken, Hans Christian Wilson tidligere har bodd og jobbet som internasjonal fjellfører.

annonse
Lardal (Dagbladet.no): Når du først kommer inn på tunet til Høyt & Lavt aktivitetspark ser du hester, utstyrsboder med klatreutstyr, treningsløyper og ansatte i blå T-skjorter som står klar for å hjelpe deg med å ta på utstyret riktig, og å lære deg hvordan du skal bruke det.

Det du ikke ser ved første øyekast er de enorme klatreløypene som er laget oppunder trærne i skogen, og den fantastiske utsikten over Numedalslågen idet du i stor fart svever gjennom Norges lengste wirebane. Det er trygt å si at det er opplevelser man seint glemmer.

Sikkerhet viktig
Store og små kan boltre seg fritt i klatreparken etter å ha gjennomgått obligatorisk opplæring i bruk av utstyr og en demonstrasjonsløype.

Før man får begi seg ut på de mer krevende løpende, som for eksempel en klatreløype som går 25 meter over bakken, må man ha vært gjennom de mindre krevende først. Da er det fint å vite at man er godt sikret med hjelm og utstyr.

Arvid og Jeanett Mørken har tatt med seg barna Joakim (13) og Helene (10) til parken for første gang, og Dagbladet møter de mens de venter på å få opplæring i demonstrasjonsløypen av instruktør Andreas Styrvold.

- Vi tør ikke å klatre, men barna gleder seg, sier pappa Arvid Mørken. Under demonstrasjon forteller Instruktør Andreas Styrvold nøye hvordan man skal bruke utstyret.

- Det er viktig å alltid ha en sikring festet mens du sikrer deg på nytt videre i løypa, da blir dette en veldig hyggelig opplevelse, sier han.


Pappa Arvid Mørken føler seg trygg på at dette skal gå bra etter gjennomgangen hvor begge barna har kommet seg smertefritt gjennom løypa.

- Sikkerheten er godt ivaretatt her, og det er veldig viktig. I tillegg er de ansatte utrolig hyggelige her, sier han.


- Det var lett, men jeg vet ikke om jeg tør prøve den vanskeligste løypa etterpå, sier Helene Mørken (10).

Nok å gjøre
I tillegg til det utrolige klatreanlegget i skogen, er det nok av andre ting å finne på i parken. Hvis man ikke liker seg i høyden kan man ved bestilling dra på kanotur, tuberafting eller prøve riverboard nedover Numedalslågen.

For de minste barna finnes det i tillegg egne klatreløyper. Aktivitet i klatreparken skal bidra til at barna får kombinere bevegelse med lek og moro. Løypene er lagt opp slik at foreldrene kan gå ved siden av å hjelpe til om nødvendig.

Kim Schliehehmann og Zuzana Lieskovska har tatt med seg barna Frida Borg (10) og Zuzka Lieskovska (9) til parken for første gang.

- Jentene er vant med å klatre fordi vi har vært i mange liknende parker i utlandet tidligere, men dette er den desidert beste av dem alle, sier Kim Schliehehmann.

Frida (10) har litt høydeskrekk og kaster seg ut i Mega-zip linen med sprellende ben og et frydefullt hyl.

Gjennom klatreløypa tilbake blir det litt høyt for henne, og hun klatrer ned en stige på siden av et tre.

- Det var veldig gøy, men nå ble det litt høyt, sier hun.

Venninnene Martine Alvilde Gran (17), Ida Martine Händel Saastad (17) og Kaja Berg-Johansen (17) svinger seg i et tau oppe i trærne hvor de lander i et stort nett.

- Det er ikke skummelt, bare moro, sier Ida Martine.

Oppe i trærne henger de godt sikret, så det er ingen grunn til å være redd, men det er likevel fysisk krevende noen steder.

- Denne banen her var litt vanskelig, sier Kaja smilende idet hun går over et hinder av hengende tømmerstokker.

Opplevelser
Som nyopprettet aktivitetspark har Høyt & Lavt lykkes. Siden åpningen i mai i år har parken hatt over 4000 besøkende, og det er absolutt ikke for seint å ta seg en tur dit.

Parken har åpent ut august, og hver helg i september og oktober. Parken tar i tillegg imot bestillinger fra grupper og skoleklasser.

For familier som ønsker å gjøre noe litt annerledes, er parken ideell. Ikke bare kan barna boltre seg i klatreanlegget, men også nede på bakken er det nok av ting å ta seg til. Man trenger ikke tenke på å måtte bruke unødvendig mye penger. Hvis du ønsker å ta med deg egen mat er dette mulig. Det er positivt at inngang i parken er gratis og at du bare betaler for aktivitetene.

Både liten og stor vil ha glede av alle de spennende aktivitetene i parken. Tar du turen til Høyt & Lavt vil du få en opplevelse og et adrenalinrush du seint vil glemme, og som du vil ønske å oppleve igjen.
ZIP-LINE:  Å krysse Norges lengste wire-bane Mega-Zipline i Høyt & Lavt aktivitetspark kan være både skummelt og spennende. Idet man suser over Lågen kan man beundre naturen og nyte adrenalinrushet. Foto: Lars Lindqvist.

ZIP-LINE: Å krysse Norges lengste wire-bane "Mega-Zipline" i Høyt & Lavt aktivitetspark kan være både skummelt og spennende. Idet man suser over Lågen kan man beundre naturen og nyte adrenalinrushet. Foto: Lars Lindqvist.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen