Men nå er det Apple som er på tiltalebenken.

Tips oss 2400

Om DOUBLETWIST på twitter

er en tjeneste der brukere kan poste små meldinger. Når det skjer noe i verden, skriver folk om det på Twitter, og det utnytter vi i journalistikken vår.

Brukerne kan befinne seg fysisk tett på hendelsen, og har derfor ofte nøyaktige og ferske opplysninger om det som foregår.

les mer

  Se større kart San Francisco

  (Dagbladet.no): Jon Lech Johansen, bedre kjent som DVD-Jon, må forberede seg på et nytt besøk i en rettssal. Men denne gang er det ikke Johansen som står tiltalt.

  Johansen er stevnet for den føderale domstolen i California av advokatfirmaet Coughlin, Stoia, Geller, Rudman & Robbins, i en pågående antitrust-rettssak mot Apple.

  Må utlevere korrspondanse
  Det er de tette bindingene mellom iTunes og iPod/iPhone som er bakgrunnen for rettssaken. I et ferskt blogginnlegg har Johansen publisert stevningsdokumentet i sin helhet.

  Stevningen pålegger Johansen å framlegge all korrespondanse han har hatt med Apple om sitt arbeid med å åpne selskapets system for kopi- og avspillingssperre, kalt FairPlay, og med å gjøre musikk og video kjøpt i iTunes Store spillbart på andre avspillere enn iPod.

  Inn i Japan

  Johansen har for tida betydelig framgang med sitt program DoubleTwist, som ifølge TechCrunch blant annet er på vei inn i Japan.

  DoubleTwist gjør det mulig å dele og spille av et stort antall ulike mediefiler på tvers av operativsystemer og avspillingsplattformer- deriblant musikk fra iTunes og avspillere som iPod og iPhone.

  Johansen vinner neppe noen poopularitetskonkurranser hos Apple. Særlig ikke etter hans frekke reklamestunt tidligere i år, da han lyktes med å plassere reklame for DoubleTwist på Apple-butikken i San Franscisco.


  - Bedre enn blomster-Finn
  Det er gått syv år siden Lech Johansen ble frikjent første gang i Oslo tingrett for sitt bidrag til DeCSS, som omgår kopisperren på DVD-plater og gir mulighet til å kopiere dem.

  Da Dagbladets Magasinet møtte Johansen i juni, ble han blant annet spurt om hvordan han trives med at han fortsatt har kallenavnet DVD-Jon:

  - Tidligere syntes jeg ikke så mye om det navnet, men jeg har lært meg å leve med det, svarte han, og fortsatte:

  - Jeg får vel bare si takk og pris for at det ikke ble «Blomster-Finn».

  Følg Jan Omdahl på Twitter:
  @janomdahl

  Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

  RAPPORTER INN HER
  Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
  I denne artikkelen