Men nå er det Apple som er på tiltalebenken.

Tips oss 2400

Om DOUBLETWIST på twitter

er en tjeneste der brukere kan poste små meldinger. Når det skjer noe i verden, skriver folk om det på Twitter, og det utnytter vi i journalistikken vår.

Brukerne kan befinne seg fysisk tett på hendelsen, og har derfor ofte nøyaktige og ferske opplysninger om det som foregår.

les mer

  Se større kart San Francisco

  Værmelding for San Francisco

  I dag I morgen Mandag Tirsdag
  Sol21°Sol20°Lettskyet15°Lettskyet16°

  (Dagbladet.no): Jon Lech Johansen, bedre kjent som DVD-Jon, må forberede seg på et nytt besøk i en rettssal. Men denne gang er det ikke Johansen som står tiltalt.

  Johansen er stevnet for den føderale domstolen i California av advokatfirmaet Coughlin, Stoia, Geller, Rudman & Robbins, i en pågående antitrust-rettssak mot Apple.

  Må utlevere korrspondanse
  Det er de tette bindingene mellom iTunes og iPod/iPhone som er bakgrunnen for rettssaken. I et ferskt blogginnlegg har Johansen publisert stevningsdokumentet i sin helhet.

  Stevningen pålegger Johansen å framlegge all korrespondanse han har hatt med Apple om sitt arbeid med å åpne selskapets system for kopi- og avspillingssperre, kalt FairPlay, og med å gjøre musikk og video kjøpt i iTunes Store spillbart på andre avspillere enn iPod.

  Inn i Japan

  Johansen har for tida betydelig framgang med sitt program DoubleTwist, som ifølge TechCrunch blant annet er på vei inn i Japan.

  DoubleTwist gjør det mulig å dele og spille av et stort antall ulike mediefiler på tvers av operativsystemer og avspillingsplattformer- deriblant musikk fra iTunes og avspillere som iPod og iPhone.

  Johansen vinner neppe noen poopularitetskonkurranser hos Apple. Særlig ikke etter hans frekke reklamestunt tidligere i år, da han lyktes med å plassere reklame for DoubleTwist på Apple-butikken i San Franscisco.


  - Bedre enn blomster-Finn
  Det er gått syv år siden Lech Johansen ble frikjent første gang i Oslo tingrett for sitt bidrag til DeCSS, som omgår kopisperren på DVD-plater og gir mulighet til å kopiere dem.

  Da Dagbladets Magasinet møtte Johansen i juni, ble han blant annet spurt om hvordan han trives med at han fortsatt har kallenavnet DVD-Jon:

  - Tidligere syntes jeg ikke så mye om det navnet, men jeg har lært meg å leve med det, svarte han, og fortsatte:

  - Jeg får vel bare si takk og pris for at det ikke ble «Blomster-Finn».

  Følg Jan Omdahl på Twitter:
  @janomdahl

  Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

  RAPPORTER INN HER
  Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
  I denne artikkelen

  Sted: