- Vet ikke om vi skal le eller gråte, sier ansatte.

Tips oss 2400

America's Funniest Home Videos (43)


Dato: 11.12.2016
Tid: 06:50 - 07:15 (25 min)
(America's Funniest Home Videos) Amerikansk underholdning. (America's Funniest Home Videos)
Få varsel og les mer i tv-guiden
(Dagbladet.no): Moroprogrammet «America's Funniest Home Videos» (AFV) tar over sendetida til TVNorges nyhetssending «Aktuelt» klokka 18.

Det ble klart da kanalen presenterte det nye tablået som begynner 28. september.

- Slik det ser ut nå får «AFV» fast sendetid klokka 18 utover høsten, sier pressesjef Ingerid Melhus til Dagbladet.no.

- Vi har bygd om hele sendeskjemaet, og da har vi tatt programmene vi vet er populære for å sy sammen det beste mulige tablået.

Skuffende
De ansatte i «Aktuelt»-redaksjonen har via nettsamfunnet Twitter gitt klart uttrykk for at de er opprørte over at et slikt program tar over etter dem.

- Det er skuffende og det føles som et slag under beltestedet, sier krimreporter og fungerende klubbleder Olav Rønneberg til Dagbladet.no.

- Vi har prøvd å lage troverdige nyheter, og at noe slikt tar over etter oss er ganske skandaløst. Folk i redaksjonen vet ikke helt om de skal le eller gråte.

Da TVNorge annonserte at kanalen skulle slutte med nyhetssendinger, fryktet de ansatte at det ville ødelegge kanalens troverdighet. Rønneberg mener det nye tablået er et bevis på at de hadde rett.

Nye programmer
- Det ble sagt at nyhetene skal ut som en del av framtidsrettet planlegging, og vi håpet derfor at TVNorge skulle satse på noe nytt som tar opp kampen med de andre kanalene i det tidsrommet. Det gjør de altså ikke, sier Rønneberg.

TVNorge-sjef Harald Strømme mener derimot at kanalen gjør nettopp dette, og at Rønnebergs kommentarer er uttrykk for bitterhet.

- Det blir misvisende å fremstille det som at «AFV» erstatter «Aktuelt», sier Strømme.

- Et av målene var nettopp å flytte ressurser til sentral sendetid. Fire stjernes middag og Blanke ark er eksempler på programmer som blir muliggjort av frigjorte nyhetsmidler. At vi går fra  å sende en time AFV i primetime, til å sende det en halvtime på ettermiddagen kan jeg vanskelig se svekker kanalens troverdighet.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.