Jafset løs på annen hvithai.

Tips oss 2400

Værmelding for Brisbane

I dag I morgen Tirsdag Onsdag
Lettskyet30°Sol30°Sol32°Lettskyet27°

(Dagbladet): Australske myndigheter frykter at en «monsterhai» lurer i farvannet utenfor Stradbroke Island, ved Brisbane, etter at «noe» bet to svære jafs fra hvithaien avbildet over.

Svømmere blir nå anmodet om å holde seg på land, av frykt for at de vil lide samme skjebne. Eksperter estimerer at gjerningshaien er minst seks meter lang.

- Dette åpnet virkeilig øynene mine. Haien som ble fanget var selv av en betydningsfull størrelse, sier Jeff Krause ved Queensland Fisheries til Sydney Daily Telegraph.

En typisk hvithai er 4-4,8 meter lang, ifølge Wikipedia. Den største noensinne registrert er 11,8 meter, skriver Store norske leksikon.

Sufere og strandløver er nå bekymret for «monsteret» ute i dypet.

- Jeg har hørt om en svær en som lurer der ute. Vi er veldig, veldig forsiktige, sier surfer Ashton Smith (19) ifølge telegraph.co.uk.

Australia går nå inn i sommermånedene, som tradisjonelt er høysesong for haiangrep. Særlig surfere, som kan minne om haisnopet skilpadder, er utsatt.
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør