Jafset løs på annen hvithai.

Tips oss 2400

Værmelding for Brisbane

I dag I morgen Tirsdag Onsdag
Sol26°Halvskyet33°Halvskyet28°Sol26°

(Dagbladet): Australske myndigheter frykter at en «monsterhai» lurer i farvannet utenfor Stradbroke Island, ved Brisbane, etter at «noe» bet to svære jafs fra hvithaien avbildet over.

Svømmere blir nå anmodet om å holde seg på land, av frykt for at de vil lide samme skjebne. Eksperter estimerer at gjerningshaien er minst seks meter lang.

- Dette åpnet virkeilig øynene mine. Haien som ble fanget var selv av en betydningsfull størrelse, sier Jeff Krause ved Queensland Fisheries til Sydney Daily Telegraph.

En typisk hvithai er 4-4,8 meter lang, ifølge Wikipedia. Den største noensinne registrert er 11,8 meter, skriver Store norske leksikon.

Sufere og strandløver er nå bekymret for «monsteret» ute i dypet.

- Jeg har hørt om en svær en som lurer der ute. Vi er veldig, veldig forsiktige, sier surfer Ashton Smith (19) ifølge telegraph.co.uk.

Australia går nå inn i sommermånedene, som tradisjonelt er høysesong for haiangrep. Særlig surfere, som kan minne om haisnopet skilpadder, er utsatt.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid stengt fra klokken 00:00 alle dager. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden vil være hverdager fra 07:00, og helgedager/røde dager fra 08:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør