Terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert, sa appalant.

Tips oss 2400
En av arrangørene av demonstrasjonen mot karikaturtegningene i Dagbladet advarte mot at terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert.

- Når skal norske myndigheter forstå dette her. Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje får vi en 11. september eller 7. juli på norsk jord. Det er ikke en trussel, men en advarsel, sa Mohyeldeen Mohammad da han holdt sin appell til de flere tusen muslimene som hadde møtt fram.

Religionsforsker Kari Vogt ved Universitetet i Oslo mener at slike ytringer under en ellers fredelig demonstrasjon er krenkende.

- Her har man demokratiske rettigheter og får gi uttrykk for sine synspunkter, men bare å nevne en slik ting er krenkende, sier Vogt om Mohammads uttalelser til NRK.

Hun er ikke overrasket over at muslimer har problemer med å forstå at ytringsfriheten i Norge skal tillate en slik tegning som Dagbladet trykket på forsiden i forrige uke.

- Man skal ikke gå langt tilbake i tid i Norge heller for å se at blasfemi var en sak som kunne bringes for retten. Vi må være klar på at andre har en annen følsomhet for slike ytringer, sier Vogt som sier at dette et noe som kan endre seg over tid.

Dels kan muslimer i Norge gradvis bli mer tolerante for ytringer, men hun utelukker heller ikke at nordmenn kan komme til å føre en strengere praksis av dagens holdning til ytringsfriheten. (NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør