Venter nå på å bli deportert hjem til Norge.

Tips oss 2400
24 år gamle Mohyeldeen Mohammad fra Larvik er blitt utvist fra universitetet i Medina i Saudi-Arabia, og ventet onsdag kveld på å bli deportert hjem til Norge.


- Jeg er utvist fra universitetet, fratatt passet og venter pÅ deportering, skriver han i en e-post til VG Nett.

24-åringens advokat John Christian Elden opplyser at han er blitt orientert.

- Han har underrettet meg om at han er utvist fra universitetet fordi de anser ham som politisk aktiv. Det er ikke lov på den skolen å være politisk aktiv, sier Elden.

Mohammad opplyser at oppholdstillatelsen i Saudi-Arabia er blitt trukket tilbake som følge av at han ikke lenger får studere der. Dermed må han forlate landet.

24-åringen ble for et par uker siden kjent med at skoleledelsen hadde fått tilsendt en arabisk versjon av den omstridte talen han holdt i Oslo tidligere i år.

Mohammad ble konfrontert av skoleledelsen om talen, samt om andre uttalelser han har hatt.

En samlet nasjon ble sjokkert da Mohammad i en tale under en karikaturdemonstrasjon i Oslo i februar advarte mot terroranslag. Han fulgte opp med å støtte dødsstraff av homofile ved steining, og han har på internett gitt uttrykk for ekstreme synspunkter. (NTB)


Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør