Vant samtlige runder mot Victoria Cisneros.

Tips oss 2400
TRIPPELMESTER: Cecilia Brækhus forsvarte mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO).
Foto: Bernd Wende / SCANPIX

TRIPPELMESTER: Cecilia Brækhus forsvarte mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO).
Foto: Bernd Wende / SCANPIX

(Dagbladet): Cecilia Brækhus følte seg som en «skrubbsulten løvinne» foran forsvaret av VM-beltene i WBC og WBA og kampen om den ledige WBO-tittelen mot Victoria Cisneros i danske Herning.

Og Brækhus, som ikke hadde vært i ringen siden hun forsvarte VM-beltene mot italienske Lucia Morelli i september i fjor, levnet ikke sin amerikanske motstander en eneste sjanse.

Samtlige 10 runder fortonet seg som enveiskjøring, og dommerpanelet hadde få problemer med å regne seg fram til en soleklar poengseier til den bergensjenta: 100-90, 100-90, 100-90 betyr at dommertrioen holdt Brækhus som vinner i samtlige runder.

Dermed kan Brækhus reise hjem til Berlin med tre tittelbelter i bagasjen og med fornyet motivasjon. Det var nemlig ingen tegn til rust i boksemaskineriet på tross av et lenger kampopphold.

- Helt nydelig! Jeg har savnet dette så vanvittig. Det er så deilig å være tilbake, sier Brækhus til Viasat Sport.

Det ble imidlertid en ganske så annerledes kamp enn det Brækhus hadde forventet seg mot en bokser som hun trodde kom til å angripe allerede i åpningsrunden. Cisneros omtales som «krigens dronning» i hjemstaten New Mexico, men i kveld var det Brækhus som virket å være mest angrepsvillig.

- Planen var egentlig å være litt defensiv i begynnelsen. Men da hun stusset. kjørte jeg på fra første stund. Det var nok fysikken min som skremte henne, sier en glisende trippelmester.

Selv om Brækhus fikk inn flere rystende fulltreffere i løpet av de 10 rundene, klarte Cisneros å holde seg på beina kampen igjennom.

- Hun kunne gjerne gått ned, men jeg visste at hun tålte mye. Hun har gått mot de aller beste, men har aldri gått ned, sier Brækhus.
I denne artikkelen

Sted:
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør