Vant samtlige runder mot Victoria Cisneros.

Tips oss 2400
TRIPPELMESTER: Cecilia Brækhus forsvarte mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO).
Foto: Bernd Wende / SCANPIX

TRIPPELMESTER: Cecilia Brækhus forsvarte mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO).
Foto: Bernd Wende / SCANPIX

(Dagbladet): Cecilia Brækhus følte seg som en «skrubbsulten løvinne» foran forsvaret av VM-beltene i WBC og WBA og kampen om den ledige WBO-tittelen mot Victoria Cisneros i danske Herning.

Og Brækhus, som ikke hadde vært i ringen siden hun forsvarte VM-beltene mot italienske Lucia Morelli i september i fjor, levnet ikke sin amerikanske motstander en eneste sjanse.

Samtlige 10 runder fortonet seg som enveiskjøring, og dommerpanelet hadde få problemer med å regne seg fram til en soleklar poengseier til den bergensjenta: 100-90, 100-90, 100-90 betyr at dommertrioen holdt Brækhus som vinner i samtlige runder.

Dermed kan Brækhus reise hjem til Berlin med tre tittelbelter i bagasjen og med fornyet motivasjon. Det var nemlig ingen tegn til rust i boksemaskineriet på tross av et lenger kampopphold.

- Helt nydelig! Jeg har savnet dette så vanvittig. Det er så deilig å være tilbake, sier Brækhus til Viasat Sport.

Det ble imidlertid en ganske så annerledes kamp enn det Brækhus hadde forventet seg mot en bokser som hun trodde kom til å angripe allerede i åpningsrunden. Cisneros omtales som «krigens dronning» i hjemstaten New Mexico, men i kveld var det Brækhus som virket å være mest angrepsvillig.

- Planen var egentlig å være litt defensiv i begynnelsen. Men da hun stusset. kjørte jeg på fra første stund. Det var nok fysikken min som skremte henne, sier en glisende trippelmester.

Selv om Brækhus fikk inn flere rystende fulltreffere i løpet av de 10 rundene, klarte Cisneros å holde seg på beina kampen igjennom.

- Hun kunne gjerne gått ned, men jeg visste at hun tålte mye. Hun har gått mot de aller beste, men har aldri gått ned, sier Brækhus.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen