Claus Lundekvam ble innlagt på sykehus og var nær hjerteinfarkt.

Tips oss 2400
KLUBBLEGENDE: Claus Lundekvam var i Southampton i 12 år, og ble takket med en testimonialkamp da han ga seg for to år siden. Etterpå opplevde han et tomrom, som han fylte med rus. Foto:  Keith Hammett, Dagbladet

KLUBBLEGENDE: Claus Lundekvam var i Southampton i 12 år, og ble takket med en testimonialkamp da han ga seg for to år siden. Etterpå opplevde han et tomrom, som han fylte med rus. Foto: Keith Hammett, Dagbladet

Fakta

Navn: Claus Lundekvam.
Født: 22. februar 1973 i Austevoll.
Posisjon: Midtstopper
Klubber: Selbjørn IL, Brann og Southampton.
Landskamper: 40, 2 mål - blant annet Norges landslagsmål nummer 1000.

(Dagbladet): Claus Lundekvam fortalte i et intervju med TV 2 Sporten i kveld at rusmisbruket gjorde at han behandlet sine nærmeste på en måte som alltid vil plage ham.

- Nina spesielt, som min kone, har vært gjennom et rent helvete. Jeg har vært ekstremt egoistisk og mishandlet henne verbalt på en måte som ikke henger på greip. Det er noe jeg må leve med resten av livet, sier Lundekvam til TV 2.

Han forteller jo at misbruket dreide seg om mer enn alkohol.

- Ja, det ble kokain og. Prøvde meg fram med det. Det er et forferdelig, forferdelig, forferdelig stoff. Til å begynne med er det oppkvikkende og behagelig, men jo mer du misbruker det - det ligger en mangel i meg, det lå et hull i meg som måtte fylles. Og det fylte jeg med alkohol og rusmisbruk, sier Lundekvam.

- Nær hjerteinfarkt

Han forteller at han var innlagt på sykehus to ganger, i tillegg til to arrestasjoner som har vært omtalt - med Lundekvam anonymisert - i norsk media.

Lundekvam sier misbruket gikk så langt at det fikk alvorlige helsekonsekvenser.

- Jeg var nær ved å få et hjerteinfarkt. Jeg tok det til det ekstreme, og det er øyeblikk der som alltid vil være i hodet mitt.

Innlagt 17. mai

17. mai i år ble han innlagt på Sporting Chance Clinic sør dor London, en rehabilitetsklinikk for idrettsutøvere med rusproblemer.

Klinikken er startet av den tidligere Arsenal- og England-spilleren Tony Adams, som selv slet med rusproblemer under karrieren.

Nå ser Lundekvam lysere på livet etter hjelpen han har fått på klinikken.  

- Jeg føler meg som et nytt menneske. Jeg er glad og har glimt i øyet, selv om det er en tung tid. Jeg kan snakke om det. Jeg er her, jeg får hjelp. Det er tungt som faen, men dette skal jeg gjennom, dette skal jeg klare. Absolutt, sier Lundekvam.

To arrestasjoner

Lundekvam har to ganger tidligere i år blitt arrestert av engelsk politi. 26. mars ble han arrestert i hjemmet sitt i England,  mistenkt for å være i besittelse av narkotika.


Den andre gangen var 16. april. Også da ble den tidligere Brann- og Southampton-stopperen arrestert i sitt eget hjem, anklaget for «common assault» - som i britisk rettssammenheng både kan bety vold og truende oppførsel.

I fjor ble Lundekvam fratatt førerkortet etter fyllekjøring.

Lundekvam spilte 53 kamper for Brann fra 1993 til 1996, før han ble hentet til Southampton, der han spilte helt fram til karrieren ble stoppet av skade for to år siden.

Lundekvam spilte også 40 kamper for det norske A-landslaget, den siste i 2005. Han spilte flere landskamper med kapteinsbindet på armen.

Lundekvam skrev seg inn i landslagshistorien da han scoret sitt første og Norges 1000. landslagsmål - med sine edlere deler.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen