Er du lei av at eksen stadig dukker opp når du surfer rundt på nettet? Nå er løsningen her.

Tips oss 2400
(Dagbladet): Det amerikanske internettbyrået Jess3 lanserer nå en ekskjæreste-blokkør, som gjør at eksens internettaktivitet ikke lenger er synlig for deg, skriver det danske nettstedet Fri.

Fjerner alt

Borte blir plagsomme statusoppdateringer, twitter-meldinger eller bilder fra hans/hennes ferietur med den nye kjæresten.

Alt man trenger å gjøre er å gå inn på blockyourex.com og skrive inn ekskjærestens navn, Twitter-konto, Facebook-profil og eventuelle hjemmesider, og trykk blokkér.

Jo mer man legger inn, jo mer effektiv blir den virtuelle slettingen. Bare med ett enkelt tastetrykk er sjansen til å støte på eksen i cyberspace betraktelig redusert.

Etter aktivering vil eks-blokkøren skåne deg for alt av bilder av eksen, samt hans/hennes skriblerier på felles Facebook-venners profiler.

5 160 ekser

Helt vantett er tjenesten derimot ikke. Søker man i Google vil treff på vedkommende likevel dukke opp, men nå er til gjengjeld eksens navn byttet ut med et blankt felt. Dermed slipper man i alle fall å se navnet.

Tre uker etter lansering har 5 160 ekser blitt lagt inn i verktøyet, og hver person kan legge inn opptil fem ekser hver. Eks-blokkøren fungerer foreløpig bare i nettleserne Firefox og Chrome, og er helt gratis.

Det finnes likevel en vei tilbake. Skulle man mot formodning få et bedre forhold til eksen igjen, går man bare inn på nettsiden og opphever filtreringen.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.