Gjett hvordan det gikk....

Tips oss 2400
(Dagbladet): Portugisisk presse hadde ikke bare fotballfaglige spørsmål til Egil «Drillo» Olsen under landslaget pressemøte søndag ettermiddag.

Ryktene om at den norske landslagssjefen er en mester i geografi har også nådd Portugal - og avisa Publico utfordret Drillo til en liten og uhøytidelig test.

Men heldigvis for portugiserne er det å slå Norge på Ullevaal tirsdag trolig en langt mer overkommelig oppgave enn å sette fast 68-åringen i favorittemnet.

- Vet du hva det høyeste fjellet i Portugal er? spurte avisa.

- Det vet jeg. Det er Pico på Azorene, 2351 meter høyt. På fastlandet er det Serra da Estrela, svarte Drillo - eller «læreren» og «guruen» som han omtales i den portugisiske avisa.

Svaret var selvsagt korrekt. Og for å virkelig markere styrke - forhåpentligvis en liten forsmak på det Norge gjør på tirsdag - fulgte Drillo opp med å belære portugisisk presse om fellestrekkene mellom de høyeste fjellene i Portugal og Spania.

- Det er merkelig at de høyeste fjellene i de to landene finnes på øyene. Spanias høyeste er Teide på Tenerife, smilte Drillo.

Publico har også fått med seg at Drillo er marxist, at han er opptatt av statistikk, at han elsker kortspill og at han «ofte dukker opp på lister over de verste managerene som har vært i Premier League».

- Men én ting Agostinho Oliveira (fungerende landslagssjef) ikke trenger å frykte er overraskelser. Lagene til Olsen spiller alltid på samme måte. Portugal kan forvente seg følgende på tirsdag: Om motstanderen er i balanse med nok spillere bak ballen, vil nordmennene slå lange baller. Når Portugal er i ubalanse er det kontringer som gjelder, med raske pasninger, beskriver avisa. Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen