Anne Grete Preus er nemlig redd hun kan la seg lure.

Tips oss 2400

CV

Penthouse Playboys
• Ni mann stort band som har spesialisert seg på coverlåter.
• Har Jens Pikenes (Kjetil Rolness) som vokalist og frontfigur.
• Inviterer til julekonserter på Rockefeller for 16. gang på rad i år.
• Årets konserter går 16, 17, og 18. desember, og på grunn av stor billettpågang vil det sannsynligvis settes opp en fjerde konsert.

Fakta

Pikenes' gjesteartister
Hvert eneste år har Pikenes og Penthouse Playboys med seg en eller flere gjesteartister på scenen, og denne gangen er det rockedronningen Anne Grete Preus (53) som skal vrikke jula inn med de ni gutta.
Disse har vært med tidligere:
Benny Borg (2009), Lill Lindfors (2008), Tone Damli Aaberge (2007), Wenche Myhre (2006), Inger Lise Rypdal (2005), Bettan og Ole Paus (2004), Kari Bremnes (2003), Jannicke (2002), Arja Saijonmaa (2001), Rune Rudberg (2000), Åse Kleveland (1999), Jan Eggum (1998), Morten Harket og Wenche Foss (1997), Dollie de Luxe og Odd Børre (1996), Kirsti Sparboe og Stein Ingebrigtsen (1995).
Når Jens Pikenes og Penthouse Playboys skal vrikke inn jula for 16. gang, er målet å få et pikehyl-framkallende klart svar i debatten om arv og miljø.

- Anne Grete er jo i utgangspunktet et medlem av bortelaget, sier Jens Pikenes.

- Og hvis hun klarer å motstå min kropp over flere dampende konserter, har vi svaret på debatten om man er født sånn eller blitt sånn.

Den selverklærte storsjarmøren har kledd seg i prangende gullfarger. Håret er dratt ganske langt bakover, men ikke helt. Den brune huden kjemper desperat mot kamerablitzen, mens pudderet på nesa legger et lokk over svetten som truer fra innsiden.

Kontrasten er stor til Anne Grete Preus. Kvinnen han omtaler som «den flerseksuelle designdronningen fra beste vestkant» er høy, kledd i en elegant mørk dress og utstråler seriøsitet og Dylan.

Selv er Preus, som tidligere har stått fram med kvinnelig samboer, skeptisk til Pikenes' utspill.

- Jeg spiller for mange lag, ikke bare bortelaget. Jeg liker ikke den typen båssetting, sier hun og gir Pikenes et langt blikk.

Leken juletradisjon


Men hva for slags møte er dette?

Vi har mannen som trives best i sitt eget speilbilde, med tusenvis av hylende piker rundt seg - og kvinnen, den seriøse, med Spellemannspriser og bransje-kred.

Vi snakker selvfølgelig om den årlige julekonserten til Penthouse Playboys. Eller for å være presis, de årlige konsertene.

Bandet, ledet av Pikenes, følger et kall om å gi norske kvinner noe å elske, og norske menn noe å beundre.

Og hvis suksess måles i antall solgte billetter, har de oppnådd akkurat det. I år inviterer nemlig Pikenes` band til julekonserter på Rockefeller for 16. gang på rad, og tradisjonen er ganske enkel:

Det skal være glam, vrikking, pikehyl, skeive coverversjoner og en gåsehudframkallende gjesteartist.

- Norges beste band


Og det er der Preus kommer inn. Vestkantrockeren skal vrikke i buksene til tidligere gjesteartister, som Wenche Myhre, Tone Damlie Aaberge, og duoen Morten Harket og Wenche Foss.

Noen tror Anne Grete er en sekstiåtter. Men se på henne: Hun er jo Christian Radich for fulle seil! Hun kjører vintage Mercedes Cabriolet. Hun har kunstnerleilighet i Paris. Hun er med andre ord en diva som fortjener å spille med Norges mest raffinerte band, sier Pikenes.

Da vi tok med juleduoen til Dagbladets fotostudio, røpet de litt av repertoaret de skal forføre Rockefeller-publikummet med.

Det blir Elvis, muligens «The Time of my Life» fra Dirty Dancing, gamle Preus-slagere og selvfølgelig allsang til John Lennons «Happy Christmas».

- Vi hadde en overdådig discoversjon av Anne Grete «Millimeter» på vår første plate, men jeg har aldri forstått teksten «Av og til er en millimeter nok». Hos meg kunne hun fått mye mer, gliser Pikenes.

- Dette er 16. gang, hva driver deg?

- For å si det som Karl Johan: Folkets heder, min belønning. Det er publikums vilkårløse hengivenhet og kjærlighet som er grunnen til at vi fortsetter med dette. De har gjort julekonserten til en fest. Vi er bare glad for å være med som husband.

- Hetero allerede


Det tas bilder nå. Blitzen får kjørt seg. Fotografen ser på Pikenes, som tester ut Anne Gretes gitar.

- Er det gitaren som er ditt beste instrument, spør han.

- Du, mitt beste instrument kommer du aldri til å se i sving, og det er kanskje like greit for alle.

Pikenes humrer av sin egen kommentar.

Og plutselig låter en alarm, en høy pipelyd kommer fra blitzen. Grunnen er at den ikke rekker å lade før fotografen skal ta nytt bilde. Han må roe ned tempoet litt.

- Der gikk heteroalarmen. Hun er klar for meg allerede, sier Pikenes.

Preus ser på ham, smilende, med julestjerner i øynene. Hun smyger seg inntil og legger hånda på brystet hans, før hun erklærer:

- Han har en lettere jobb med å lure meg enn det han tror.

Og så går blitzalarmen på nytt.
Når Jens Pikenes og Penthouse Playboys skal vrikke jula inn for 16. gang, er målet å få et endelig og pikehyl-framkallende svar i debatten om arv og miljø.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.