Saksofonisten, bukkehornspilleren og plateselskapsgründeren tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse.

Tips oss 2400
BUKKEHORN: Karl Seglem bruker uortodokse instrumenter i tillegg til tenorsaksofonen.

BUKKEHORN: Karl Seglem bruker uortodokse instrumenter i tillegg til tenorsaksofonen.

(Dagbladet): Seint fredag kveld ble Karl Seglem (49) tildelt Buddyprisen for 2010.

Den intetanende prisvinneren ble overrakt Lise Froggs Buddy Bolden-statuett og en sjekk på 50 000 kroner av Norsk jazzforums Nina Torske og Bjørnar Vasenden på scenen i Sardinen USF, Bergen.

Her er tidligere vinnere av Buddyprisen - fra og med 1956.

Tildelingen skjedde  umiddelbart før Seglem og kvintetten hans skulle starte sin konsert med repertoar fra albumet «Ossicles» (terningkast 6 i Dagbladet).  Seglem og bandet er for tida på turné og starter en serie konserter i Tyskland denne helga.

Personlig uttrykk

Karl Seglem kommer fra Årdalstangen og har vært aktiv i norsk jazz siden tidlig på 80-tallet. Han har utgitt en lang rekke plater og har utviklet et sterkt personlig uttrykk der moderne jazzimprovisasjon og folkemusikk fra Sogn møtes i ulike besetninger. Han har drevet sitt eget plateselskap NORCD i 20 år, var opphavsmann til landets første jazzfestival for barn, har samarbeidet med musikere, forfattere, dansere og film- og bildekunstnere fra en rekke land og utgitt en diktsamling. Han har tidligere mottat Evardprisen og Gammlengprisen.

Få jenter

Buddyprisen er norsk jazz' høyeste utmerkelse og ble første gang utdelt i 1956, da til Rowland Greenberg. Seglem er den 52. Buddy-mottakeren, og er i selskap med 46 menn og fem kvinner — Karin Krog, Laila Dalseth, Radka Toneff, Magni Wentzel og Sidsel Endresen.


Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør