Saksofonisten, bukkehornspilleren og plateselskapsgründeren tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse.

Tips oss 2400
BUKKEHORN: Karl Seglem bruker uortodokse instrumenter i tillegg til tenorsaksofonen.

BUKKEHORN: Karl Seglem bruker uortodokse instrumenter i tillegg til tenorsaksofonen.

(Dagbladet): Seint fredag kveld ble Karl Seglem (49) tildelt Buddyprisen for 2010.

Den intetanende prisvinneren ble overrakt Lise Froggs Buddy Bolden-statuett og en sjekk på 50 000 kroner av Norsk jazzforums Nina Torske og Bjørnar Vasenden på scenen i Sardinen USF, Bergen.

Her er tidligere vinnere av Buddyprisen - fra og med 1956.

Tildelingen skjedde  umiddelbart før Seglem og kvintetten hans skulle starte sin konsert med repertoar fra albumet «Ossicles» (terningkast 6 i Dagbladet).  Seglem og bandet er for tida på turné og starter en serie konserter i Tyskland denne helga.

Personlig uttrykk

Karl Seglem kommer fra Årdalstangen og har vært aktiv i norsk jazz siden tidlig på 80-tallet. Han har utgitt en lang rekke plater og har utviklet et sterkt personlig uttrykk der moderne jazzimprovisasjon og folkemusikk fra Sogn møtes i ulike besetninger. Han har drevet sitt eget plateselskap NORCD i 20 år, var opphavsmann til landets første jazzfestival for barn, har samarbeidet med musikere, forfattere, dansere og film- og bildekunstnere fra en rekke land og utgitt en diktsamling. Han har tidligere mottat Evardprisen og Gammlengprisen.

Få jenter

Buddyprisen er norsk jazz' høyeste utmerkelse og ble første gang utdelt i 1956, da til Rowland Greenberg. Seglem er den 52. Buddy-mottakeren, og er i selskap med 46 menn og fem kvinner — Karin Krog, Laila Dalseth, Radka Toneff, Magni Wentzel og Sidsel Endresen.


Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.