Brækhus slo Halasi i bakken i tredje runde, og da var det slutt.

Tips oss 2400
FORNØYD: Brækhus feires etter kampen.'
Foto: Heiko Junge / Scanpix

FORNØYD: Brækhus feires etter kampen.
' Foto: Heiko Junge / Scanpix

(Dagbladet): Cecilia Brækhus er fortsatt ubeseiret og tok sin 16. proffseier mot serbiske Eva Halasi i Danmark i kveld.

Brækhus sendte Halasi i bakken allerede i tredje runde, og den smellen klarte hun aldri å reise seg fra.

Da en høyre traff 26-åringen i venstre tinning var kampen over. Halasi var på vei opp da tellinga hadde kommet til åtte, men var så groggy at dommeren stoppet kampen.

- Hun kom med alt hun hadde, men det var ikke nok, selvfølgelig. Jeg var kanskje litt ukonsentrert den første runden, men så fikk jeg inn det jeg kanskje må kalle et «lucky punch», sier hun leende til Viasat.

- Jeg har jobbet veldig hardt med å holde fokus, og måtte tvinge meg til det. Det var helt uaktuelt at jeg skulle ligge der i ringen, sier hun.

Brækhus mener det er langt fra tilfeldig at hun nå har vunnet to sterke knockout-seire på rad.

- Jeg har utviklet meg noe enormt, og det som skjedde i dag ville ikke skjedd for to år siden. Det er noe helt nytt, jeg er en mye bedre bokser, sier hun.

Treffer når hun vil

Brækhus åpnet litt forsiktig, men traff tidlig med en god kombinasjon i første runde. Eva Halasi ga seg imidlertid ikke helt uten kamp, og svarte med en krysserkombinasjon rett etter gongongen i andre.

- Cecilia treffer nesten når hun vil, men Halasi har skapt mer til nå enn Mikaela Laurén gjorde i hele forrige kamp, kommenterte Thomas Hansvoll på Viasat.

Men Brækhus hadde kontroll på motstanderen, og i tredje runde var det altså over for Halasi.

Beltene i World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) sto på spill denne gangen. Tittelen i WBA (World Boxing Association) tok ikke Brækhus sjansen på å ofre, ifølge NTB.

Tidligere  verdensmester


Nordmannen veide inn på 65,8 kg i går, mens motstanderen var 1,3 kg lettere.

Det viser at Brækhus har beholdt både vekta og formen siden forrige kamp mot Mikaela Laurén i Rostock for tre uker siden.

Da vant den norske jenta også en imponerende knockoutseier i sjuende runde.

Eva Halasi er tidligere verdensmesteren i kickboksing, og hun hadde vunnet seks av åtte kamper før i kveld, alle på knockout.

Ønsker seg flere belter


Neste kamp for Cecilia Brækhus blir trolig i slutten av januar eller begynnelsen av februar, og hovedmålet hennes første halvår i 2011 blir å vinne VM-tittelen i International Boxing Federation (IBF).

Hun håper å ta den tittelen også før sommerferien.

- Ønskelisten min til jul er IBF og alle de som er igjen i topp 10 som jeg ikke har slått. Jeg vet jeg er klar, og håper det beltet er mitt før våren er over, sier Brækhus.

Kanskje får hun også kamp mot Holly Holmes.

- Hadde det vært opp til meg hadde jeg bokset mot henne for lengst. Men det er ikke sånn det fungerer, og jeg kan bare håpe at det ordner seg på forhandlingsbordet, sier hun.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen