Senterpartiets nye logo er ikke en firkløver, men en gauksyre, sier botaniker om blomsten som står som symbol for Senterpartiet.

Tips oss 2400
Senterpartiets nye logo er ikke en firkløver, men en gauksyre, sier botaniker om blomsten som står som symbol for Senterpartiet.

Sp har fått litt pepper for sin nye logo som ble presentert mandag denne uken. Formgivere har blant annet omtalt den som enkel og amatørmessig - altså ikke helt i tråd med partiets ønske om å presentere «en ny kløver som er friskere i formen».

Men ifølge botaniker Kristina Bjureke ved Naturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo er det slett ingen kløver Senterpartiet nå pryder seg med.

- Dette er ikke en frikløver, men en gauksyre. Om deres mening var å ha en helt vaskeekte kløver, så har de slurvet, sier hun til Nettavisen.

Mens firkløver symboliserer hell og lykke, er det ifølge eksperten ingen symbolikk rundt gauksyre.

- Men den smaker godt, opplyser Bjureke.

Gauksyre har en jevn bladkant, mens kløverbladet har tannete kant, ifølge botanikeren. Hun legger til at hun synes den nye logoen er pen, men at hun er litt overrasket over at «landbrukspartiet» Senterpartiet har tatt feil blomst.

Firkløveren brukes som logo av flere sentrumspartier i Europa.

Kommunikasjonssjef Torvild Sveen i Senterpartiet var onsdag ettermiddag opptatt med grønne sertifikater, og sier til NTB at spørsmålet om type blomst i partiets logo er noe han må komme tilbake til.

(NTB)

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen