Linda Sæbø (37) er trebarnsmor og jobber fulltid som geolog. Og så driver hun Norges beste interiørblogg.

Tips oss 2400
Rutinert: Hun har holdt på siden 2003, og er fortsatt ikke lei av å blogge om hjem og hobby.

Rutinert: Hun har holdt på siden 2003, og er fortsatt ikke lei av å blogge om hjem og hobby.

Pute: Laget av et kjøkkenhåndkle. Enkle, inspirerende tips er noe av det Feen er best på.

Pute: Laget av et kjøkkenhåndkle. Enkle, inspirerende tips er noe av det Feen er best på.

Om kåringen

• I juni startet Dagbladet SØNDAG kåringen av Norges beste interiørblogg i samarbeid med interiørkjeden Kulør.

• Fire nominerte har blitt presentert på nett hver måned, og én hver uke i søndagsmagasinet.

• Dagbladet.no's lesere har stemt fram en vinner hver måned, til og med november. I desember satt en jury seg ned og vurderte de seks kandidatene Den Gode Feen, Fine Ting og Sjokolade, Emmelines Blogg, Love Peace Pionies, Resignert og Mali-Mo.

• Juryen besto av Lars Kvæstad (markedssjef i Kulør), Ingvild Hemma (interiørstylist og en del av firmaet Drillpikene), Lene Vintervoll (redaktør i Dagbladet SØNDAG) og Guro Danielsen (interiørjournalist i Dagbladet SØNDAG). 

• Juryens begrunnelse for å velge Den Gode Feen er hennes personlige egenart, høye kvalitet i tekst og bilder og varierte og inspirerende innlegg. Vi er også dypt imponert over at dette er et fritidsprosjekt fra en trebarnsmor i full jobb.
Pyntehjelp: Alma på 3,5 hjelper mamma og pynte pepperkakehus som skal bli årets julegave.

Pyntehjelp: Alma på 3,5 hjelper mamma og pynte pepperkakehus som skal bli årets julegave.

Linda Sæbø (37), alias Den Gode Feen, er en av landets aller første interiørbloggere. Nå er hun også kåret til den beste.

Siden i sommer har søndagsmagasinet i Dagbladet i samarbeid med interiørkjeden Kulør saumfart internett på jakt etter gode, norske interiørblogger. Hver måned har vi plukket ut fire kandidater som leserne har stemt fram på dagbladet.no. Hver månedsvinner har gått til en finale, der en jury nå i desember har kåret en endelig vinner.

— Herlighet, så kjekt! utbryter Linda Sæbø på sitt klingende sunnhordlandske mål når hun får vite at bloggen hennes har vunnet.

— Det er jo bare en hobby jeg har, som jeg bare driver med på fritida, sier hun.

Den har hun drevet med siden 2003, da det ikke fantes noen andre interiørblogger i landet. Hun har måttet prøve og feile seg fram, siden hun begynte med å bruke web-kameraet som satt fast i pc'en til å avbilde sine hjemlige skaperverk. Det var interessen for håndarbeid og andre hobbyprosjekter som satte i gang den nye tilværelsen som offentlig inspirasjonskilde på internettet.

— Vi var en gjeng som fant fram til et hobbyforum på nettet. Jeg var i fødselspermisjon og satt og søkte etter oppskrifter. Først viste vi fram ting vi hadde laget på «skryteveggen» på forumet, men etter hvert begynte alle med hver sin blogg. Jeg klarte ikke å lage ting fort nok, så da begynte jeg å blogge litt interiør også, forteller hun.

Den Gode Feen, som også var en av bloggene med aller flest leserstemmer i kåringen, skilte seg ut med sin gjennomførte stil, godt språk og gode bilder. Hun har en tydelig signatur på bloggen sin, som er gjenkjennbar og inspirerende. Innleggene hun poster, med imponerende hyppighet, omhandler gjerne håndarbeid- og hobbyprosjekter, som viser hvordan man kan pynte og fikse ting i hjemmet med enkle grep, uten at det behøver å koste mye penger.

- Stilen hennes er populær blant interiørblogger, men hun skiller seg også ut med å ha sin egen stil. Dessuten gir det personlig egenart at hun skriver på nynorsk, sier interiørstylist Ingvild Hemma, som har vært en del av juryen.

Juryen lot seg også imponere over hvor mye Linda Sæbø klarer å utrette på bloggen sin, særlig med tanke på at hun har tre barn og full jobb. Linda innrømmer at mye av arbeidet skjer i helgene, da hun har mulighet til å ta bilder i godt dagslys. Så posjonerer hun de ferdige innleggene i løpet av uka. Hun vil ikke karakteriseres som en superkvinne.

— Du får ikke et godt liv hvis du prøver å ha det så perfekt. Dette er hobbyen min, og jeg skal holde på så lenge jeg synes det er gøy, sier hun.

Les et større intervju med Den Gode Feen og besøk hennes julehjem i søndagsmagasinet i Dagbladet Søndag!

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.