Larvik bekrefter at strekspilleren stikker.

Tips oss 2400

Værmelding for Larvik

I dag I morgen Fredag Lørdag
HalvskyetLettskyetLettskyetSol

(Dagbladet): Heidi Løke forlater Larvik Håndballklubb etter denne sesongen.

Det bekrefter daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Dagbladet. Neste stoppested blir den ungarske toppklubben Györ.

- Jeg kan bekrefte at Heidi har skrevet kontrakt med Györ for de neste to sesongene. Hun blir i Larvik ut denne sesongen, og prøver å vinne Champions League med oss før hun takker av, sier han.

Larvik har ikke vært i nærheten av å matche lønnstilbudet Løke har fått fra Györ, og like før EM på hjemmebane tidligere denne måneden ble det brudd i forhandlingene.

Én million


Etter det Dagbladet har kjennskap til skal den eminente strekspilleren ha krevd en månedslønn på 80000 kroner - altså rett i underkant av én million kroner i året.

- Det er helt åpenbart at vi ikke greier å konkurrere på lønn mot en del av de utenlandske klubbene. Danskene har prøvd, men måtte nedjustere seg. Overmakta er for stor. Det har vært veldig stor forskjell på tilbud og krav, sier Bruun Hansen.

- Når fikk du beskjeden om at Løke forsvinner?

- Rett før jul. Det er trist, ingen tvil om det. Heidi er en fryktelig god håndballspiller, og en flott person utenfor parketten for både publikum og sponsorer. Om vi hadde greid å matche lønnstilbudet er jeg nesten sikker på at Heidi ville blitt i Larvik. Men hun vurderer nok Györ som en engangssjanse.

- Dere kan jo fort møte Györ i Champions League denne sesongen?

- Vi var i samme situasjon med Linn-Kristin Riegelhuth. Hun hadde allerede skrevet under for FCK da vi møtte dem i finalen av cupvinnercupen. Jeg antar at det samme gjelder for Heidi som for Linka: Det hun ønsket seg, var å dra til ny klubb som nybakt europacupmester.

- Ingen er uerstattelige


Bruun Hansen medgir at det oppleves tungt å miste Løke, men lover at Larvik skal fortsette å være det flaggskipet de har vært for norsk håndball i en årrekke.

- Vi er allerede i gang med å søke opp erstattere, den jobben har pågått en stund. Vi har mistet store spillere tidligere også, som Katja Nyberg, Tonje Larsen og Linn Kristin Riegelhuth, mens jenter som Kristine Duvholt og Lina Olsson Rosenberg har lagt opp. Ingen er uerstattelige, selv om Heidi er verdens beste strekspiller. Våre ambisjoner og målsettinger ligger fast. Og så er det ikke umulig at hun kommer tilbake til Larvik om to år, sier han til Dagbladet.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.
I denne artikkelen

Sted:
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør