Visste ingenting om brorens hemmelige rolle.

Tips oss 2400
(Dagbladet): I dag har det blitt avdekket at avdøde Trond André Bolle deltok i den hemmelige tjenesten E14. Bolle skal ha blitt rekruttert til E14 fra Marinejegerkommandoen i 1998, og var i en periode nestkommanderende for avdelingen.

Bolle holdt engasjementet i E14 hemmelig. Storebror Svenn Erik Bolle var ikke klar over at broren var del av en hemmelig tjeneste. Nyheten om at broren var med i E14, også kjent som Seksjon for spesiell innhenting, kom som en overraskelse.

- Jeg visste aldri noen ting, sier Svenn Erik Bolle til Dagbladet.

- For meg var Trond marinejeger. Men jeg blir utrolig stolt når jeg hører at han var med i denne gruppa.

Avdelingen var del av den militære etterretningstjenesten, og skaffet etterretningsopplysninger av stor verdi. Gruppa fikk også i oppgave å være fortropp før Norge sendte styrker til nye konfliktområder.

- Det er jo nesten for godt til å være sant. "Litt av en fyr" sa jeg til kona i morges når jeg hørte det, sier Svenn Erik Bolle om lillebroren.

- Det at jeg ikke visste noe betyr vel at han gjorde det han skulle, og holdt kjeft om det.

E14 ble lagt ned i 2006 etter strid innad i etterretningstjenesten.

Tidligere har det blitt kjent at Bolle var en av to kommandosoldater som var med på en privat operasjon der de to barna til friidrettsstjernen Khalid Skah ble hentet ut av Marokko i 2009.

Trond André Bolle ble drept av en veibombe under oppdrag for de norske styrkene i Afghanistan i fjor sommer. Han fikk i januar i år posthumt Norges høyeste soldatutmerkelse «Krigskors med sverd» som den første siden andre verdenskrig.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.