Karin Andersen (SV) mener Oslo kommune gambler med dårlige arbeidsvilkår.

Tips oss 2400
Mandagens avsløring i Dagbladet

Mandagens avsløring i Dagbladet

Dagbladet avslørte i går hvordan det kommunale Smestadhjemmet i Oslo jukset med timelistene for å dekke over at svenske hjelpepleiere jobbet doble vakter uten overtidsbetaling.

For at dobbeltarbeidet ikke skulle utløse overtidsbetaling ble arbeidet registrert på andre dager enn det ble utført. Hjelpepleierne bodde på et eget rom på sykehjemmet.

Ansvarsfraskrivelse


Byråd for helse og eldromsorg Cecilie Brein (Frp) kaller problemenet på Smestadhjemmet for en personalsak.

- Sykehjemmet drives ikke lenger på denne måten. Dette er en personalsak, og det var bare én avdeling som ble drevet slik. Dette er nå ryddet opp i, sa hun til Dagbladet mandag.

Dette får nestlederen i Stortingets arbeids- og sosialkomité til å se rødt.

- Det jeg reagerer mest på er ansvarsfraskrivelsen til politikerne. Arbeidsgiverpolitiken overlates til administrasjonen, slik at politikerne bare kan sitte igjen som spørsmålstegn når noe går galt, sier Karin Andersen (SV).

Umulige krav


Hun mener kommunen må ta ansvar selv, og ikke bare skyve en ansatt nede i systemet foran seg.

- Dette tyder på at vedkommende leder har fått noen pålegg det ikke er mulig å oppfylle. Løsningen blir da å ty til ulovligheter. Det mener jeg er et ledelsesansvar. Både administrativ ledelse og politisk ledelse må ta ansvaret sitt, sier hun.

Dagbladet har i en rekke artikler den siste tida avslørt liknende forhold i private bedrifter som utfører oppgaver for det offentlige. Hun mener nå Oslo kommune nå viser seg som en like dårlig arbeidsgiver.

- Her gambler mann med dårlige arbeidsvilkår og pøser på med vikarer. Det holder ikke uansett om du heter Adecco eller Oslo kommune, sier hun.

Cecilie Brein mener Karin Andersen bommer med kritikken.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Arbeidsliv på Facebook.