Hytta på Skeikampen ble oppsiktsvekkende flott.

Tips oss 2400
KLASSISK BALANSE: Storstuen er møblert i en sikker blanding av møbler og kunst fra butikker og gallerier på kontinentet. Bak metallrekkverket i annen etasje skjuler det seg nok en stue. Disse to rommene supplerer hverandre, og to generasjoner kan oppholde seg på hvert sitt sted, og samtidig ha god kontakt.  FOTO: Espen Grønli

KLASSISK BALANSE: Storstuen er møblert i en sikker blanding av møbler og kunst fra butikker og gallerier på kontinentet. Bak metallrekkverket i annen etasje skjuler det seg nok en stue. Disse to rommene supplerer hverandre, og to generasjoner kan oppholde seg på hvert sitt sted, og samtidig ha god kontakt. FOTO: Espen Grønli

Den oppsiktsvekkende tømmerhytta inngår i et lite familietun som består av to hytter og en garasje. Anlegget ligger diskre skjermet av fjellbjørkeskogen på åtte hundre meters høyde, og herfra er det ikke langt til andre, spennende fjellhytter, skiheisene og de ærverdige hotellene på Skeikampen øverst i Gudbrandsdalen.

Stue i særklasse

Stua med den himmelhøye peisen er det mest oppsiktsvekkende rommet i den største hytta. - Denne delen av hytta måtte bare bare bli så stor, sier interiørdesigner Yvonne Stenersen i Gyldenløve Interiør i Oslo til klikk.no. Hun har hatt betydelig ansvar for interiørarbeidene i flere av kongehusets boliger (og båter).

Samspill mellom soner

Denne seksjonen skulle nemlig romme både stuedelen med peisen samt en raus spiseplass med tv-sone ut mot kjøkkenet. I grensesonen mellom stue og kjøkken ble det i tillegg funnet plass til en hyggelig avslapningsbenk. Den er et yndet tilholdssted for gjester og venner når maten tilberedes.

Moderne touch

Å skape et lett og luftig interiør, ispedd en moderne touch og en god porsjon varme var målsettingen til Stenersen og hennes medarbeider Cecilie Korvald.

Ekte vare

- Dette fikk vi til ved blant annet å blande ekte, jordnære elementer som hører naturlig sammen. Her er det både tre og skifer fra nærområdet, forteller Stenersen.

Internasjonale impulser

Men her er det også nok av frodige elementer og inspirasjon fra den store verden. Både møbler, malerier og en rekke kunstgjenstander er samlet inn over lengre tid, spesielt til dette prosjektet. Derfor finner vi også utrykksfulle ting fra mange kanter. Noe kommer fra bortgjemte småbutikker og gallerier i Roma, annet er fra Frankrike og England. Nesten ikke noe av dette finnes for vanlig salg i norske butikker.

Lune toner tåler kontraster

En utpreget lun, dempet tone går som en rød tråd gjennom alle rom i hytta.

- Det spesielle med slike lune, harmoniske hytteinteriører er at de tåler skarpe valører og kontaster. Det gir både liv og variasjon i miljøet, forklarer designeren.

Tekstiler er topp

Tekstilene som pryder alle værelser i familietunet følger opp den presisjon, varme og ekthet som ellers preger materialbruken i prosjektet.

Gardiner og stoffer til møbler er viktige elementer i interiøret. De ble nøye utvalgt på grunn av sin særegne frodighet. De har en tydelig karakter og utstråling til tross for at de langt fra er fargerike.

Les mer:

Er dette landets kuleste skihytte?
To strøk caffe latte-farge fornyet hytta
Nye, inspirende bilder på interiørguiden
Fikk ikke kalle datteren Ronnia Røverdatter

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen