På chartertur for ekte mannfolk starter det lesbiske strippeshowet allerede i Hummer-limoen på vei fra flyplassen til hotellet.

Tips oss 2400
Primærbehov: En populær aktivitet i den ungarske hovedstaden er inntak av rødt kjøtt i kombinasjon med synet av nakne damer. Bo (til venstre) nyter pupper og lår,  mens Anders (til høyre) konsentrerer seg om maten. Foto: Mette Randem

Primærbehov: En populær aktivitet i den ungarske hovedstaden er inntak av rødt kjøtt i kombinasjon med synet av nakne damer. Bo (til venstre) nyter pupper og lår, mens Anders (til høyre) konsentrerer seg om maten. Foto: Mette Randem

Pissup har spesialisert seg på actionreiser som verken kjæresten eller mora di vil vite noe om
Pissup Rejser om seg selv
Desserten: Det er lov å se og røre litt, men det er også alt. Foto: Mette Randem.

Desserten: Det er lov å se og røre litt, men det er også alt. Foto: Mette Randem.

Triggerhappy:  I en kjeller under en nedlagt fabrikk, langt utpå den ungarske landsbygda, smeller skuddsalver fra ulike våpentyper.  Foto: Mette Randem.

Triggerhappy: I en kjeller under en nedlagt fabrikk, langt utpå den ungarske landsbygda, smeller skuddsalver fra ulike våpentyper. Foto: Mette Randem.

Motormoro: Etter skyting og stripping er det tid for motorcross på jordet.

Motormoro: Etter skyting og stripping er det tid for motorcross på jordet.

Teletubbies: Kjeledress   machomenn, ikke fullt så tøffe i trynet.

Teletubbies: Kjeledress + machomenn, ikke fullt så tøffe i trynet.

En elleve meter lang Hummer-limousin snor seg gjennom rushtrafikken på motorveien inn mot Budapest. Det er fredag ettermiddag, grått i været og køen for øvrig er tett av ungarere i bitte små, østeuropeiske biler. Ungarerne er på vei hjem fra jobb, til middag - sannsynligvis gulasj - og hverdagsliv, intetanende om orgien som utspiller seg i den lange farkosten foran dem.

Inne i Hummeren rister karosseriet av technorytmer og brølet fra en dansk guttegjeng.

Flyet fra København landet for en halvtime siden, og her sitter økonomistudenten Leon Fagerlind (22) og kompisene hans, på vei til hotellet, allerede i full gang med å nyte Det Ville Østen.

- Whooho, hoier gutta og klinker champagneglassene sammen.

Jenta som åler seg rundt strippestanga i limoen har kvittet seg med både BH og truse. Nå klatrer Suzy, som hun heter, opp på fangene til charterturistene bare iført et korsett i hvit plast og skrever med beina. Kollegaen Sandra har på seg en tanga på størrelse med en tanntråd.

Danskene jubler.

For Sandra kiler Suzy på puppene og der, oioioioi, skjer det som turoperatøren har lovet: De nesten nakne jentene begynner å kline med hverandre.

O testosteron. Dette mannlige kjønnshormonet som beveger verden. Som starter kriger og sørger for milliardomsetning i en gigantisk industri av fotball, porno, verktøy, jakt, biler, boksing, øl og t-bonesteak. Og nå også: Charterreiser.

Det finnes menn som forsøker å pakke urdriftene sine inn i et tynt lag sivilisasjon av kordfløyelsblazere og P2-lytting. Pissup Rejser, Skandinavias eneste turoperatør for utelukkende hankjønn, henvender seg til de andre. Til gutta som ikke legger ned dosetet etter at de har pissa. Til dem som åpner pilsen med tennene og mener at boklesing er homo.

Kort sagt: Til ekte mannfolk.

Eller som reiseselskapet formulerer det selv: «Pissup har spesialisert seg på actionreiser som verken kjæresten eller mora di vil vite mer om.»

- Denne helga har vi åtte grupper på heisatur i Budapest. Til sammen 120 gutter skal vase rundt i byen og oppleve den villeste helga i sitt liv, sier britiske Max Bowen (43), Pissups destinasjonssjef i Ungarn.

Turoperatørens skandinaviske hovedkontor i København betjener norske, danske og svenske kunder, mens moderselskapet er engelsk. I Pissups regi kan kåte og eventyrlystne gutter velge mellom ti ulike destinasjoner fulle av skreddersydde opplevelser, akkurat som på vanlig pakketur. Men der Vingreiser sender småbarnsfamilier på utflukt til grotter på Mallorca, frister Pissup med spising av sushi fra magen til ei naken jente i Kraków. I Praha sender de kundene til himmels i jagerfly. Gjørmewrestling er en etterspurt aktivitet i Bratislava. I Budapest har Max og de 10 medarbeiderne hans full kontroll over hordene av nyankomne menn - i hvert fall i teorien. Fargerike kolonner på iPaden til destinasjonssjefen viser hvilke gjøremål de åtte gruppene til en hver tid skal være i sving med: Lesbisk strippeshow i Hummere. Skyting med sovjetiske maskingevær. Mer pupper og lår på strippebåten «TiT-tanic». Spa avgiftning og øl gjengifting. Offroad-cross med firehjulinger på et jorde. XXL-striptease med ei 200 kilo tung dame. Mer drikking på bar. Og enda mer pupper i den populære programposten «Biff og bryster», der to lyster blir tilfredsstilt på en gang: Synet av kvinner uten klær samtidig som man setter tennene i et stykke rødt kjøtt.

- Gutta skal oppleve en eneste lang fest som tilsynelatende bare sklir av sted uten kontroll. Det de ikke legger merke til er at galskapen er organisert. Guidene våre er gjetere for en saueflokk med bare svarte får, knegger Max.

- Forekommer det ulykker?

- Ingen har skutt hverandre med Kalashnikov ennå, nei. Men tja, vi har hatt et par brukne armer ... Hva mer? Jo! To karer tok fyr. De drakk Flaming Lamborghini, sånne drinker som man tenner på, med 96 prosent sprit. Vi kan ikke være barnevaktene deres, heller.

To uker før Magasinet blir med på testosteroncharter har et norsk reisefølge gått amok i Budapest. Landsmennene våre tisset i champagnekjøleren og ble kastet ut fra limousinen. Vanligvis koster Pissups pakkereiser mellom 3000 og 8000 kroner per person, avhengig av hvor mange aktiviteter man vil få med seg i løpet av ei intens helg. Denne gangen endte sluttregninga på 120000 kroner for ti mann.

- Nordmenn fester nesten like usivilisert som britene. Svenskene og danskene pleier å opptre ett hakk bedre, mener David Hay (32) som er danskenes guide for helgen.

- Jeg tar noen drinker og er jovial med gutta. Prøver å unngå slagsmål. Men jobben er stressende. Jeg sluttet å røyke for 13 år siden og er på nippet til å begynne igjen hver eneste helg, erkjenner han.

Ingen av Pissups norske kunder vil la Magasinet dokumentere hvordan de slipper seg løs i Budapest. «Flere av oss som skal ned har seriøse arbeidsgivere som mest sannsynlig hadde rynket på nesa av en slik artikkel», forklarer en gjeng vi er kontakt med. Danskene, derimot, skammer seg ikke over å være gutta boys på tur.

Hjemme i Herlev utenfor København er de tilsynelatende harmløse individer. Anders (23) skal bli hageingeniør, Nikki (23) konstruerer bygninger, Bo (23) er sykepleierstudent og Morten (24) instruerer fitness. Det er elektrikeren Danny (23), diskotekeieren Kenny (24) og Mikael (23), som jobber i bank.

Men straks de lander i Ungarn skjer det noe. I Budapest blir gjengen til et åttehodet dyr.

Et machomonster.

Strippejentene i Hummeren kler brått på seg olabukser og boblevester og hopper av i en forstad, mens limousinen fortsetter mot sentrum av byen der hotellet ligger. Litt forfjamset sitter gutta igjen og nikker takten til teknomusikken. De vil ha mer. Av alt. Nå! Alkohol. Damer!! Men før festen kan eskalere, samler David dem til en rask sikkerhetsbrief i lobbyen.

- Her har dere hvert deres «kjør meg hjem»-kort, sier han og deler ut lapper med adressen tilbake til hotellet.

Guiden vet av erfaring at det kan komme godt med utover natta når promillen blir høy og stedsansen laber.

- Ikke ta pirattaxi, da er dere garantert å bli rundlurt. Og vær forsiktige med å gå inn på uautoriserte strippebarer. Noen av dem er bare feller, der dere må betale 800 euro for å slippe ut igjen, og det uten å se en eneste pupp, advarer han.

- Øh. Men er det mulig å sjekke opp æh... vanlige, lokale jenter? lurer Morten, fitnessinstruktøren.

- Absolutt. Bare spander en drink, anbefaler David.

- Uten at de lokale gutta blir hissige?

- Spander en drink på dem også. Det pleier å gjøre nytten.

Morten smiler og nikker. Men så kommer den ville vikingen fra nord på en ting til han vil ha avklart:

- Er det trygt å drikke vannet fra springen her?

- Jada, beroliger guiden.

«Biff og bryster». Endelig. Dobbeltfornøyelsen gutta har gledet seg til er rett rundt hjørnet. Men på vei til restauranten må taxien kjøre en omvei. Budapest skal anlegge en ny t-banelinje og i dag har graverne støtt på en udetonert bombe fra andre verdenskrig i jorda under byen. Danskene lar seg verken imponere eller interessere.

De er sultne.

- Jeg skjønner ikke helt hvordan dette skal foregå. Kommer jentene parallelt med hovedretten eller er de en slags dessert? undrer Kenny.

- Det er det samme bare puppene kommer til meg, sier Bo.

Vel framme tar alle plass rundt et langbord og David drar for et forheng så de andre gjestene ikke skal se. Så: Igjen dunker technomusikken ut av høyttalerne. Og der kommer godsakene: Tallerkener fulle av kjøtt. Nye yppige jenter, tungt lastet med silikon.

- Jeg liker pupper, men bare hvis puppene liker meg, sukker Anders.

De to middagsjentene roterer med hoftene og vrenger av seg svarte blonder. Morten får holde rundt en håndfull pupp. Danny roper etter mer øl. Nikki stirrer hypnotisk på ei ristende rumpe. Men Anders mener biffen er tørr og spør om det er mulig å få litt bearnéssaus. Servitørene iler til. Imens begynner jentene å slikke på hverandre, både her og der.

Gutta tygger. Og stirrer.

- Menn er primitive skapninger, mumler David.

Bo mener likevel det fins deiligere damer i verden.

- Vi pleier å rangere stripperne på en skala fra skunk til insanely hot. Disse vi har sett hittil er random girls, sier han.

Nå hører det med til historien at den samme Bo seinere på kvelden skal flytte fokus fra silikonpuppene til Magasinets fotograf - uten helt å få napp. Anders skal drikke for mye vodka og snart bli sendt hjem alene i taxi til hotellet. Mens David loser resten av følget til nye barer og nye runder med gin og tonic, øl og vodka. Og videre der ifra til nye strippeklubber.

- OK, guys. Dere kan bestille lapdance og det er lov til å kjenne litt her og der, men ikke putt noen ting... inn noe sted, instruerer Pissup-guiden og vifter med en pekefinger mens gutta står utenfor og tripper på vei inn.

Noen timer etter midnatt har David for lengst begynt å røyke igjen. Det organiserte opplegget er over og ting flyter ut. I løpet av natta skal 10000 kroner spilles bort på kasino. Et par av gutta tar pirattaxi på tross av advarslene og ender med å bli kjørende i loop på ringveien rundt byen en time mens taksameteret løper løpsk. Når sistemann snubler inn av døra på hotellet neste morgen, siver allerede lukta av egg og bacon ut fra frokostsalen.

- Kan vi låne en bazooka og plaffe ned ei ku? spør Leon.

Det er bekymringsfullt få timer seinere, men like fullt klart for neste post på programmet: Skyting med sovjetiske maskingeværer. Bo kommer springende fra supermarkedet på hjørnet med en bærepose full av øl i siste liten for Pissups minibuss drar av sted. Skytinga skal foregå i en kjeller under en nedlagt fabrikk langt ute på den ungarske landsbygda. På den drøye halvtimen kjøreturen dit varer, rekker innholdet i bæreposen å bli kraftig redusert.

- Før vi går inn, må dere krysse av på et skjema. Det har med sikkerhet å gjøre, roper David og ser opp på den skjeve gjengen som velter ut av bussen.

Han leser høyt fra papirene sine:

- «Jeg er over 18 år»? Alle OK. «Jeg lider ikke av depresjon eller andre psykiske lidelser»? OK?

Gjengen rundt ham raper. Danskene kan skrive under på hva som helst, sier de, gjerne med navnet Tony Montana. David fortsetter.

- «Jeg er ikke påvirket av alkohol eller narkotika»... Vel, det kan være en idé at dere tar dere en tyggegummi før vi går inn.

Nede i kjelleren er veggene polstret med gamle bildekk og belysningen dunkel. Skyteinstruktøren har gassmaske foran munn og nese og ei T-skjorte dekorert med ulike skytevåpen og ordene «Greatest hits».

Han vil ikke ha ansiktet sitt i avisa. Ikke navnet heller. Han burde ikke vært her. I ukedagene jobber han som politimann, sjefen hans vet visst ikke at han lar charterturister plaffe løs med skarp ammunisjon på si.

Gutta døper ham «Rambo».

De får utdelt hørselsvern og briller, før Rambo går gjennom de ulike beinstillingene til avfyring av de forskjellige våpnene. Drapsmaskineriet ligger ferdigladd foran ham på et vaklevorent bord: En Magolin .22-kaliber, en Stechkin AP'S 9 millimeter, ei Shpagin angrepsrifle, ei Dragunov snikskytterrifle. Og aller gjevest: Det myteomspunne og fryktinngytende sovjetiske maskingeværet Kalashnikov - AK47.

Men vent! Før første skudd kan løsnes, må Anders fikse noe. Han trekker fram et supporterflagg for fotballklubben F.C. København. Løper fram til skyteskivene som ellers skal forestille menneskekropper og fester det omhyggelig.

- Der! Vi heier med Brøndby og hater F.C. København. Når vi kommer hjem fra Budapest, skal vi rett på lokaloppgjør i Parken, forklarer han.

Før han hever stemmen og brøler til kompisene:

- Sånn gutter, da er det bare å fyre løs.

Timen som følger kan oppsummeres sånn:

BANG.

- Haha!

BANG, BANG.

- Haha!

BANG, BANG, BANG, BANG, BANG, BANG.

- Hahahahahahahaha!

Rekyler smeller i skuldrer. Tomhylser klirrer i betong. Bo får en hylse i panna. Blod skvetter. Snart henger F.C. København-flagget på veggen som ei sønderskutt fille. Gutta filmer hverandre med iPhone mens de synger supportersanger for Brøndby foran erkerivalens symbol. En diskusjon bryter løs: Skal de toppe opplevelsen med å pisse på flagget nå med det samme? Eller bør de spare klimakset til rett før kampen, når de er hjemme igjen og på plass på tribunen i Parken?

David stopper dem før de rekker å kneppe opp smekken. De må skynde seg videre til neste post på charterprogrammet: Motocross på et jorde.

Åtte slitne karer sover i hvert sitt bussete på vei tilbake til byen seinere på dagen. Ansiktene deres er prikkete av gjørme. På gulvet i minibussen triller en tom ølboks fram og tilbake. Det er lørdag ettermiddag og ingen liv eller lemmer er tapt. Ennå.

Pissups organiserte program nærmer seg slutten, men foran gutta ligger en ny, lang kveld.

Nye helflasker med Jägermeister. Nye strippeklubber.

Når Magasinet takker for følget og sier de skal få feste videre uten oss i hælene, våkner danskene.

- Hvorfor vil dere ikke bli med på mer moro? Har dere kommet i overgangsalderen? lurer de.

Max, Pissups destinasjonssjef i Budapest, er klar over at han jobber med tikkende bomber av testosteron.

- Ender det med at charterturistene kjøper sex?

- Vi vil ikke være involvert i prostitusjon, understreker han.

- Ikke som en del av det organiserte opplegget.

- Dere pirrer dem til bristepunktet, men så er det stopp? Det er en hårfin balanse?

- Hele Øst-Europa er en gråsone. Men teasingen er faktisk mer enn nok for de fleste. Dere ville blitt forundret hvis dere visste hvor få som går for full pakke.

Han gliser.

- Alkoholen har en fordel der. Den gjør dem ikke mindre kåte, men de blir mindre i stand til å utføre noe vilt.

- Hva er det fineste du opplever i jobben?

- Det er e-postene som tikker inn noen dager etter at de har reist hjem, fulle av skrivefeil. De takker og sier de aldri, aldri har hatt det så gøy i hele sitt liv. •

tlo@dagbladet.no

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen