Stuntet til «Fuck for Forest» i Oslo domkirke viser mangel på respekt, mener lederen i Oslo bispedømmeråd.

Tips oss 2400
BLE PÅGREPET: De tre aksjonistene ble pågrepet utenfor Oslo domkirke i går. Politiet stor og ventet på dem da de kom ut av kirka. Foto: Privat

BLE PÅGREPET: De tre aksjonistene ble pågrepet utenfor Oslo domkirke i går. Politiet stor og ventet på dem da de kom ut av kirka. Foto: Privat

Hva synes du om sexstuntet?

 Forkastelig
 Blir ikke støtt
Se resultatet
SIMULERTE ORALSEX: Foran alteret utførte den nakne kvinnen å det som ser ut som oralsex på den nakne mannen. Foto: Privat

SIMULERTE ORALSEX: Foran alteret utførte den nakne kvinnen å det som ser ut som oralsex på den nakne mannen. Foto: Privat

(Dagbladet): - Kirkerommet skal være et sted er mennesker i stillhet skal få møte Gud. Denne typen aksjoner viser mangel på respekt, og jeg synes ikke noe særlig om det, sier Harald Hegstad, leder i Oslo bispedømmeråd til Dagbladet.

Kirkegjengerne som i går hadde samlet seg i Oslo domkirke trodde knapt sine egne øyne da de tre nakne aksjonistene fra «Fuck for Forest» gikk opp til alteret og simulerte sexakter. Selv sier aksjonistene at de ønsket å uttrykke sin kjærlighet.

- Trist

Hegstad i bispedømmerådet mener aksjonistene valgte helt feil sted å uttrykke kjærligheten sin på.

- Det de bedrev er noe som hører til i det private rom og ikke i det offentlige. Nakenhet og blotting er forbudt i det offentlige rom, og i kirkerommet stilles det enda større krav til respektfull opptredet, sier han.

- Hva synes du om stuntet?

- Mest av alt gjør det meg trist.

- Hvorfor det?

- Jeg blir trist på vegne av de som gjorde dette, og trist fordi noen har så liten respekt for andre mennesker at de gjør en slik type ting, sier Hegstad.

- Respektløst stunt

Kommunikasjonsrådgiver i KrF, Gunnhild Sørås sier til Dagbladet at KrF ikke ønsker å uttale seg om stuntet i domkirka, fordi partiet mener stuntet ikke har noe med politikk å gjøre.

Krf-leder Knut Arild Hareide utdyper begrunnelsen i en sms til Dagbladet:

- Jeg ønsker i minst mulig grad å gi oppmerksomhet til dette respektløse stuntet, skriver Hareide.

Dagbladet har også forsøkt å få en kommentar om stuntet fra Kirkeminister Rigmor Aasrud.

- Kirken har kommentert denne saken, og vi har tillit til at de selv vil håndtere dette på best mulig måte, sier kommunikasjonsjef i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, Frode Jacobsen, til Dagbladet.

Hyllest

På sin hjemmeside kommer «Fuck for Forest» med en slags hyllest til den avgåtte Vålerenga-presten, Einar Gelius. Hegstad i bispedømmerådet mener hyllesten kommer som følge av boka til Gelius - «Sex i Bibelen».

- Jeg har forstått det som at Gelius tar avstand fra denne aksjonen, og at det har vært en belastning for ham. Jeg vil ikke snakke på hans vegne, men har oppfattet at han ikke er glad for å bli trukket inn i dette, sier Hegstad.

De tre ble pågrepet av politiet i kirken for ordensforstyrrelse.

- Vi har pågrepet tre personer. Det ble sagt at de simulerte sex foran alteret under gudstjenesten i Oslo domkirke, sa operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet i går.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen

Sted: