Hackergruppa Anonymous har overtatt dagligvarekjedens hjemmeside med klar beskjed til Jens Stoltenberg & co.

Tips oss 2400
HACKET KIWI: Slik ble hjemmesiden til Kiwi etter Anonymous-angrepet.

HACKET KIWI: Slik ble hjemmesiden til Kiwi etter Anonymous-angrepet.

  Se større kart Stortinget

  (Dagbladet): Dagligvarekjeden Kiwis hjemmeside er angrepet av hackere.

  Anonymous

  Gruppa Anonymous går til frontalangrep på den norske regjeringen som vil innføre det omstridte datalagringsdirektivet, et EU-direktiv som går inn for tidsbestemt lagring av opplysninger om internett- og telefonitrafikk.

  «Sensitiv informasjon som myndighetene lagrer vil lekke og bli redistribuert i de mørke hjørnene av internett. Den norske regjering vil bli et ettertraktet mål for hackere og tyver. Dette er en åpen advarsel: Regjeringen må forandre sitt syn på dette direktivet, eller de kan vente seg betydelige cyber-angrep», skriver hackerne.

  Kiwi jobber nå med å få orden på hjemmesiden sin etter hacker-angrepet.

  - Pultosten selger vi likevel

  - Det er uheldig at nettsiden ligger nede, men det lammer ikke vår virksomhet, akkurat. Pultosten selger vi likevel, sier administrerende direktør Per Erik Burud i Kiwi til Dagbladet.

  Han velger å ta det som en tillitserklæring at nettopp Kiwi ble hackernes valg.

  - De ser vel på oss som en sterk kjede. Det er selvfølgelig alltid kjedelig når slikt skjer, for det blir så mye plunder. Vi er jo en uskyldig tredjepart i dette, sier Burud.

  Ytringsfrihet

  Iflølge Wikipedia er Anonymous navnet på et internettsamfunn bestående av et ukjent antall aktivister og hackere fra hele verden. Aktivistenes formål er å kjempe for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk.

  Anonymous uttalte på sin hjemmeside følgende i desember 2010 om sine mål og aksjonsformer:

  «I en verden der stemmene våre ignoreres føler vi at vi ikke har noe annet valg enn å aksjonere direkte. Vårt budskap er enkelt: Ytringsfrihet. Anonymous arbeider på fredelig vis for ytringsfrihet over alt i alle former. Ytringsfrihet for internett, journalistikk, og borgere i verden. Uansett hva du tror eller sier, så jobber vi for deg.»

  Anonymous har tidligere angrepet nettsidene til både Arbeiderpartiet og Høyre, i sin kamp mot datalagringsdirektivet.

  Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

  RAPPORTER INN HER
  Lik Dagbladet på Facebook.