Anders Behring Breivik oppgir sanger Helene Bøksle som en favorittartist. Bøksle tar sterkt avstand fra at han i en video har benyttet musikk hun medvirker i.

Tips oss 2400
(Dagbladet): I sitt manifest oppgir Anders Behring Breivik at artisten Helene Bøksle er en av hans favoritter. Han har i en propagandavideo på nett brukt musikk fra datspillet "Age of Conan" hvor Helene Bøksle synger. Han skriver hennes sangstemme er perfekt å lytte til mens man begår det han kaller martyrhandlinger.

- Tar sterkt avstand

- Jeg er gjort kjent med at den siktede skal ha benyttet seg av en sang hentet fra Age of Conan-soundtracket, et album hvor jeg medvirker på enkelte spor, skriver Helene Bøksle i en pressemelding.

- Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, og jeg tar sterkt avstand fra å bli brukt i en slik sammenheng. Dette er først og fremst en ufattelig tragedie, og mine tanker går til alle pårørende som er rammet av disse grufulle handlingene, skriver Bøksle. 

"Perfekt å dø til"

"Se for deg følgende... at du hører denne sangen mens du kjemper på for å utslette en av fiendens flanker..."

"Denne engleaktige stemmen synger til deg fra himmelen... Denne stemmen er alt du hører mens ditt lys blir mørke og du entrer himmelriket. "

"Det må virkelig være den mest fantastiske måte å dø en ærefull martyrdød i strid på", skriver Behring Breivik i sitt såkalte manifest.
Det synges på gammelnorsk og Behring Breivik beskriver musikken som motiverende.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.