Kanontall i ny måling.

Tips oss 2400

Alt om kommunevalget 2011:

Kommunebørsen: Se hvordan dine lokalpolitikerne styrer helse, eldreomsorg, skoler og skatter: www.db.no/kommuneborsen

Finn din partikandidat: Se alle listene for alle kommunene og finn din kandidat før valget: www.db.no/valg2011/kandidatene

Db.no/valg er din portal til de ferskeste valgnyhetene
Både Arbeiderpartiet og Høyre har sterk vind i seilene i Dagbladets ferske partibarometer foran kommunevalget.

I målingen der Synovate har spurt 974 personer om hvilket parti de vil stemme på ved kommunevalget i høst, svarer 26 prosent at de vil stemme Høyre. Erna Solbergs parti legger dermed på seg hele 6,7 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet for fire år siden.

Arbeiderpartiet er det suverent største partiet, med støtte fra 34 prosent av de spurte, en framgang på 4,4 prosentpoeng.

- 34 prosent i en kommunevalgmåling er veldig bra for Ap. Det er helt sikkert uttrykk for at mange deler vårt verdigrunnlag, og at vi har mobilisert velgere som ikke alltid stemmer, sier Aps partisekretær Raymond Johansen.

Han mener statsminister Jens Stoltenbergs budskap om å møte terrorangrepene med mer åpenhet og demokrati og at det er viktig å bruke stemmeretten, har gått hjem hos velgerne.

Også Høyre-lederen koser seg over resultatet, ikke minst at partiets fall etter terrorangrepene synes å bli mindre enn fryktet.

Fremskrittspartiet faller 1,5 prosentpoeng til 16 prosent på målingen. Rødt faller 0,2 prosentpoeng til 1,7 prosent, SV faller 1,5 prosentpoeng til 4,7 prosent, Senterpartiet faller hele 3,1 prosentpoeng til 4,9, Venstre faller 2 til 3,9 prosent mens KrF får 6,1 prosent etter et fall på 0,3 prosentpoeng. Andre partier får 2,8 prosent av stemmene, en nedgang på 2,5 prosentpoeng.

(NTB)

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.