Frp faller som en stein på ny måling 12 dager før kommunevalget.

Tips oss 2400
Frp faller som en stein på VGs partibarometer tolv dager før kommunevalget. Partiets oppslutning faller fra 16 til 12,9 prosent.

Arbeiderpartiet får 32,4 prosent på målingen, opp 2,8 prosentpoeng sammenlignet med InFact-målingen i VG i forrige uke.

Høyre styrker seg med 0,6 prosentpoeng til 25 prosent, et nivå der partiet ser ut til å ha stabilisert seg. Kristelig Folkeparti bykser fram 1,8 prosentpoeng til 7,2 prosent. Sosialistisk Venstreparti gjør det også bra med en framgang på 1,4 til 6,3 prosent.

Venstre får 5,3 (-1,1), Senterpartiet 5,7 (-1,4) og Rødt får 1,9 (-0,5).

VG skriver at flere i Fremskrittspartiet nå peker på at utviklingen kan få konsekvenser for Siv Jensen som leder. Ikke siden kommunevalget for 12 år siden, i 1999, har partiet hatt lavere oppslutning.

Valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener Frps lave oppslutning skyldes dårlig politisk håndverk av partiet.

- De har gjort en veldig dårlig valgkamp så langt. De kom dårlig i gang, og har heller ikke greid å løfte seg i debattene. Det er ikke et parti i storform, sier Todal Jenssen til VG.

(NTB)
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør