Robinson og Fredag gir tommel opp for Frogner Bistro.

Tips oss 2400
Frogner Bistro. Foto: Aleksander Andersen.

Frogner Bistro. Foto: Aleksander Andersen.

Frogner Bistro

Frognerveien 12
Tlf.: 22 44 44 60

Mat: 5
Service: 4
Miljø: 5
Total: 5

4 forretter kr 125
5 hovedretter kr 225—255
4 desserter kr 125

Dagens treretter kr 345

I totalvurderingen veier maten mer enn miljø og service.
- Kanin? Hm ... Det er ikke ofte man blir tilbudt på norske restauranter.

- Du har rett. I det franske kjøkkenet er Snurres slekt og venner et vanlig innslag, så når vi først får muligheten her hjemme bør vi slå til, mente Robinson.

- Og når vi først leker at vi er i Frankrike, kan vi like godt ta det helt ut, n'est-ce pas?

I motsetning til mange andre franskinspirerte spisesteder på våre breddegrader, er det overraskende enkelt å gli inn i illusjonen at man er i Frankrike når man befinner seg i lokalene som tidligere huset fiskerestauranten Mares på Frogner. Interiøret er ikke «typisk fransk» og hovmesteren har svensk, ikke fransk, aksent. Men menyen er gjennomført - ja, selv prisnivået er behagelig og lite norsk.

- 345 for dagens treretter er ikke verst, sa Fredag.

- Tja, alt er relativt. Vi får se om vi er enige om det når desserten er historie, sa Robinson.

Robinson og Fredag valgte imidlertid å droppe treretteren og i stedet velge tre retter fra à la carte-menyen mot et tillegg på 50 kroner.

- Mye som høres godt ut her, men man må skjære igjennom, sa Fredag og bestilte rillette av kylling med cornichons og ruccola til forrett, og surret kaninlår med grønnsaker, cognac- og peppersjy til hovedrett. Robinson fulgte opp med «brie-suppe» til forrett og vaktelbryst med selleripuré, løk og søtlig rosmarinsjy til hovedrett.

- Ja, sa hovmesteren. - En suppe på brie høres tungt ut, men du vil nok bli overrasket.

Og det ble Robinson også. For suppa var alt annet enn tung. Den var laget på blåskjellkraft, tilsatt fløte og noen dråper trøffelolje, samt et ristet kamskjell. Osten var smeltet og rørt inn i den luftige væsken.

- Her må jeg si meg helt enig med hovmesteren. Dette er nydelig! sukket Robinson lykkelig.

Fredag var også svært fornøyd med sin forrett. Rilletten var lett og delikat, men samtidig svært smaksrik. En smak veldig langt fra de bleke og nesten smakløse kyllingbrystene som har inntatt både kjøkken og restauranter de siste åra.

Festen fortsatte med hovedrettene.

- Vaktel er vanskelig å tilberede, sa Robinson. - Siden den er så liten kan kjøttet lett bli tørt.

- Og hvordan var den? spurte Fredag.

- Vel, den kunne kanskje vært litt mindre stekt. Men smaken er det ikke noe å si på. Tilbehøret er også svært bra, de små løkene er som små smaksbomber. Og hvordan var kaninen?

- Åh, stønnet Fredag. - Har aldri før fått så lett, mørt og så usedvanlig godt kaninkjøtt. Jeg vil anta at dette er langstekt på lav temperatur, så frest i panne for å få en sprø overflate. Resultatet er fantastisk. Intet mindre.

Begge rettene hadde følge av stekte rattepoteter, søtlige og smaksrike, nærmest som snacks å regne.

For å skylle ned godsakene hadde Robinson og Fredag tatt et radikalt valg, og forlatt Frankrike til fordel for Italia. Men de dyprøde dråpene av type Barbera d'Asti, Castello Di Montegrosso anno 2004, passet fint.

Robinson og Fredag satte strek for måltidet med en rabarbra- og jordbærsuppe med hvit sjokolademousse, innslagene av sødme og syre var fint balansert. En perfekt - og lett - avslutning.

- Maten er det ingenting å si på, men hva synes du om servicen?

Robinson tenkte seg om.

- Servicen er ypperlig, men det kunne vært mer av den, eller riktigere, det kunne vært flere som sto for den. Det gikk greit med bare hovmesteren og en servitør i starten, men etter hvert som lokalet begynte å fylles opp, gikk det ikke fullt så glatt.

- Enig. Hvis vi skal være pirkete, burde vel servitøren også dekantert vinen ved bordet, ikke bare komme med en karaffel fra kjøkkenet. Men i det store og det hele blir det likevel bare små skjønnhetsfeil.

Robinson nikket.

- Tror jeg har mine ord i behold når jeg sier at Frogner Bistro serverer nydelig mat til en forholdsmessig rimelig pris. Lett, smakfullt og delikat. Et sted jeg gjerne stikker innom igjen. Og igjen.

robinson&fredag@dagbladet.no
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

  • Et dødelig forbudsprodukt

    Et dødelig forbudsprodukt

    Syntetisk cannabis slår ikke ut på dagens praksis med urinkontroll av ungdom som er tatt for hasjrøyking. Det kan skape dødelige utfall. (728 innlegg) Les mer

  • Hold trykket oppe

    Hold trykket oppe

    Dagbladet mener. (394 innlegg) Les mer

  • - Jeg har lært meg å leve med nettrollene

    - Jeg har lært meg å leve med nettrollene

    Hadia Tajik er godt kjent med «nettrollene». Hun har lært seg å leve med dem. (273 innlegg) Les mer

  • Køprising - før ny E18

    Køprising - før ny E18

    Køprising er det beste virkemidlet vi har (193 innlegg) Les mer

  • Sju myter om norsk hvalfangst

    Sju myter om norsk hvalfangst

    Det foregår en grønnvasking av norsk hvalfangst her til lands som ikke har vitenskapelig hold. (180 innlegg) Les mer

  • BSU-ordningen bør avvikles

    BSU-ordningen bør avvikles

    Den representerer en lite effektiv næringspolitikk og øker klasseskillet blant unge. (153 innlegg) Les mer

  • Flyktninger: en motvillig respons

    Flyktninger: en motvillig respons

    Den nåværende norsk ordningen er umenneskelig. (152 innlegg) Les mer

  • Byutvikling på pinebenken

    Byutvikling på pinebenken

    Vi kan ikke akseptere at forvaltning av fellesområder kalles "sosial kontroll" og overlates til en restaurant i Østbanehallen. (128 innlegg) Les mer