Den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard (Ap) i Våga ble tirsdag gjenvalgt som ordfører for fire nye år.

Tips oss 2400
Rune Øygard takker for tilliten etter at han ble gjenvalgt med 14 stemmer, melder NRK. Bare fire stemte på motkandidaten Svein Blankenborg fra Bygdelista.

Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel. Ifølge hennes bistandsadvokat dreier forholdet seg om flere samleier over en lang periode.

Mens partiledelsen har bedt ham ta permisjon til etterforskningen er avsluttet, har han signalisert at han vil tilbake i jobb så fort som mulig. Øygard er likevel sykmeldt ut denne uken, og var derfor ikke til stedet på møtet, melder TV 2.

Derfor blir 28-årige Iselin Jonassen (Ap) fungerende ordfører. Det er med et skrekkblandet fryd, sier Jonassen til NRK. Allerede mandag kveld gikk Arbeiderpartiet inn for å gi Øygard fornyet tillit. Siden Arbeiderpartiet har rent flertall i kommunestyret, var utfallet av dagens kommunestyremøte ingen stor overraskelse.

Likevel krever det største opposisjonspartiet, Bygdelista, at Rune Øygard må omgående søke om permisjon fra sin stilling, inntil saken er rettslig avklart.

Tidligere har Senterpartiets lokallag samt Arbeiderpartiet sentralt og deres fylkeslag anbefalt det samme.


(NTB)


Send tips til Dagbladet.no MMS/SMS: 2400 Tlf: 2400 0000 e-post: 2400@db.no

Mer info om tips

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen