Hun er blitt den ubestridte programlederen. Med sin helt spesielle utstråling har hun vunnet hele landets TV-publikum.

Tips oss 2400

STEM HER!

Navn:
Epost:

CV

Haddy N'jie
Alder: 32
Bosted: Roa
Yrke: Journalist, musiker, programleder
Aktuell: Har frontet de store TV-begivenhetene
Kandidat: Årets navn i Dagbladet
For Haddy N'jie startet året 2011 med å lede Idrettsgallaen fra Hamar, sammen med Erik Solbakken. Etterpå har hun frontet flere store begivenheter. Med glitrende øyne og en stor porsjon sjarme fanger hun oss. Hun leder TV-seerne, de tilstedeværende i saler og på scener med innlevelse og respekt, som få kan gjøre etter henne.

- Jeg har generelt et liv med dype daler og høye topper, men 2011 ble ekstremt i så måte. Morsomt, rørende og spektakulært. Samtidig grusomt, vondt og krevende, sier hun.

- Samholdet

Av høydepunkter i året som gikk trekker hun fram samholdet etter 22. juli, at niesen hennes tok sine første skritt, at Lunner kommune slo alle giverrekorder i TV-aksjonen til Norsk Folkehjelp og at vi ble minnet om at mennesker som i utgangspunktet føler seg maktesløse kan kaste tyranner, bare de står sammen.

I år har hun hatt sin egen underholdningsserie på NRK TV, kalt «Mysteriet Norge». Fra toppen av Holmenkollen ville Haddy N'jie utforske et tema nordmenn aldri blir lei av - oss selv. Blant gjestene var statsminister Jens Stoltenberg, Øystein Dolmen, Marit Voldsæter, Kristian Valen og Torgrim Eggen.

Naturlig valg

Etter terrorhandlingen 22.juli ble det bestemt at det skulle avholdes en nasjonal minneseremoni i Oslo Spektrum søndag 21. august. Haddy N'jie ble det naturlige valget som leder for seremonien. Etterlatte, overlevende og andre som var direkte og indirekte berørt var i salen. Det var også den norske kongefamilien, kronprinsesse Victoria av Sverige, kronprins Fredrik av Danmark og statsledere fra alle de nordiske landene.

Haddy N'jie deltok også under minnekonserten i Oslo domkirke 30. juli. Da sang hun Erik Byes «Vår herres klinkekule».

TV-aksjonen

Hun fikk med seg Erik Thorstvedt til å lede NRKs TV-aksjon i oktober. Pengene gikk til Norsk Folkehjelp og deres livsviktige arbeid med å rydde miner og klasebomber.

Sist høst var hun på turné i to uker på Øst- og Vestlandet. Før jul deltok hun i fire julekonserter i Johanneskirken i Bergen, sammen med Vamp, Gabrielle og Paul Hansen.

Neste år kommer hun med sitt fjerde album, denne gangen med norske tekster. Men, først skal hun lede Idrettsgallaen fra Hamar igjen. Det skjer 7. januar, sammen med Anne Rimmen.


Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen