- Det var stort da han satte sitt preg på den låta.

Tips oss 2400
STJERNEMØTE: Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Elvira Nikolaisen, Halvdan Sivertsen og Vinni. Foto: TV 2

STJERNEMØTE: Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Elvira Nikolaisen, Halvdan Sivertsen og Vinni. Foto: TV 2

FANT TONEN: Visesanger Halvdan Sivertsen og rapperen Vinni, kjent fra hiphop-duoen Paperboys, fant tonen under innspillingen av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

FANT TONEN: Visesanger Halvdan Sivertsen og rapperen Vinni, kjent fra hiphop-duoen Paperboys, fant tonen under innspillingen av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

BLE INSPIRERT: Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, hentet med seg inspirasjon fra Hvaler-oppholdet til å fullføre sitt første norske album. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

BLE INSPIRERT: Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, hentet med seg inspirasjon fra Hvaler-oppholdet til å fullføre sitt første norske album. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

(Dagbladet): «En musikalsk reality-serie, noe du har aldri før har sett», sier TV 2 om én av deres større satsinger denne våren.

I sommer var syv godt etablerte, anerkjente, norske musikere og låtskrivere samlet på Hvaler Gjestgiveri.

Lørdag vises første episode av resultatet - serien «Hver gang vi møtes».

- Mitt livs opplevelse

- Da jeg så klipp fra programmet i dag, brakte det tilbake den gode stemningen som var oss i mellom. Det har vært mitt livs opplevelse, det der, sier Øystein Dolmen, godt kjent fra den folkekjære duoen Knutsen og Ludvigsen, i forbindelse med en pressekonferanse på Popsenteret i Oslo i dag.

I tillegg til Dolmen (64), er også Halvdan Sivertsen (61), Bertine Zetlitz (35), Jan Eggum (60), Anne Grete Preus (54), Vinni (35) og Elvira Nikolaisen (31) med.

Det fungerer slik: Hver artist får én episode, eller én dag, dedisert til seg, der denne artisten bestemmer programmet, og velger aktiviteter for dagen. Ved lunsj- og middagstid framfører de andre artistene hver sin låt av hovedpersonen.

I forkant av oppholdet, flere måneder i forkant, har nemlig samtlige deltakere valgt seg ut én låt av hver og en av kollegene, satt seg inn i den, tolket den og laget sin egen versjon.

Rørende tolkning

På hytteturen ble låtene framført. I første epsiode er det Sivertsen det gjøres ekstra stas på.

Blant annet får vi se Jan Eggum gjøre sin versjon av «Nordaførr», Anne Grete Preus framfører «Kjærlighetsvisa» og Vinni setter sitt hiphop-preg på «Sommerfuggel i vinterland».

Særlig sistnevnte gjorde sterkt inntrykk på Sivertsen:

- Jeg ble rørt, og det var stort å se ham sette sitt preg på den låta, sier Sivertsen.

Og selv om det var med stor ærefrykt rapperen framførte låta for opphavsmannen i sommer, er han glad han valgte nettopp den låta.

- Den har en spesiell betydning i familien, særlig for kona mi, som er adoptert. Det er liksom hennes låt, forteller han.

Gir grønt lys

Visesangeren satte så stor pris på Vinnis versjon at han umiddelbart ga ham grønt lys til å ta med låta på turné.

- For meg hadde det vært en stor ære om han ville ta den med ut på veien. Men det er ikke noe press, smiler Sivertsen.

Og kanskje får Vinni-fans høre hiphop-versjonen av «Sommerfuggel i vinterland» på én av hans konserter.

- Det er ikke umulig. Særlig nord i landet hadde nok den slått an, ler Vinni.

Ny skive - på norsk

Å høre Vinni, eller Øyvind Sauvik som han egentlig heter, synge flere låter på det norske språk framover blir uansett en realitet.

Ti år etter at han ga ut sine første låter som en del av hiphop-duoen Paperboys, utgis hans aller første album på norsk, som har fått arbeidstittelen «Oppvåkningen», til høsten.

- Jeg har jobbet med det i rundt ett år, men først etter «Hver gang vi møtes» har jeg klart å bli kvitt den frykten for å gjøre det på norsk, sier rapperen.

Etter å ha vært sammen med de andre musikerne, der flere av dem i hovedsak har operert på morsmålet i størsteparten av karrieren, fikk han et annet syn på språket.

- Det ble satt litt i perspektiv, og opplevelsen og inntrykkene de andre, som Sivertsen og Eggum, ga meg har jeg tatt med i arbeidet med den nye skiva, sier Vinni.

- Sang, musikk og livserfaring

I tillegg til inspirasjon til å fullføre den norskspråklige plata, tok Vinni med seg flere gode opplevelser fra oppholdet.

- Det har vært godt å få det litt på avstand, la det synke inn. Jeg har fått lov til å komme innpå en rekke fine folk.

- Og ikke minst flinke folk. Vi har lært mye om sang, musikk og livserfaring, legger Sivertsen til.

For selv om det også blir lærerikt når hver episodes hovedperson letter litt på sløret og deler både morsomme og rørende livserfaringer, er det musikken som står i fokus.

- Et privilegium

- Vi tok et dypdukk i de andre artistenes musikalske katalog, og fikk leke fritt med andres ting. Det føltes litt privat, og var helt klart et privilegium, forteller Vinni.

I tillegg til Vinnis «Sommerfuggel i vinterland»-versjon, får seerne også høre hvordan det går når Jan Eggum rapper, Øystein Dolmen gjør en coverversjon av Zetlitz' «Adore Me» og Anne Grete Preus tolker Elvira Nikolaisens låt, «Egypt Song».

Etter hvert som de ulike tolkningene av kjente og kjære låter i alle sjangre framføres på TV 2-skjermen, vil de også bli tilgjengelige i ulike digitale medier. I mars slippes det også en plate som inneholder noen av låtene som framføres i løpet av «Hver gang vi møtes».
John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

 • Moralismelinja

  Moralismelinja

  Har du slitt ut kroppen din i arbeidet eller fått en kronisk sykdom, og har tre barn? Synd for deg. (2024 innlegg) Les mer

 • Kulturkollisjon i klasserommet

  Kulturkollisjon i klasserommet

  Det bør ikke være opp til det enkelte institutt, eller den enkelte lærer å sette grenser for bruk av niqab. (1700 innlegg) Les mer

 • - Uten overgangsstønaden er jeg sjanseløs

  - Uten overgangsstønaden er jeg sjanseløs

  Alenemor Anne Kristine Lehn (28) frykter hun må gi opp studiene hvis politikerne strammer inn. (1162 innlegg) Les mer

 • Høyres logiske brist

  Høyres logiske brist

  Høyre må forklare hvordan de har funnet ut at rike blir motivert av mer penger, mens bønder, kulturarbeidere, medier og fattige blir motivert av mindre. (945 innlegg) Les mer

 • Svenskene latterliggjøres i russiske medier

  Svenskene latterliggjøres i russiske medier

  «Vi kan jo ikke se den grensa under vann.» (949 innlegg) Les mer

 • En styrket arbeidslinje

  En styrket arbeidslinje

  Det handler om å gjøre en ordning fra å være et hinder, til ikke lenger å være et hinder for å prøve seg i arbeid. (798 innlegg) Les mer

 • Svensk sikkerhetspoliti advarte om russiske krigsplaner allerede i april

  Svensk sikkerhetspoliti advarte om russiske krigsplaner allerede i april

  Russland har kjøpt store mengder kart over Sverige. (762 innlegg) Les mer

 • Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

  Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

  Fotografen kalt inn på teppet. (752 innlegg) Les mer