Den nye Prada-mobilen er virkelig bra.

Tips oss 2400

Karakter

5 points
Produsent: LG Pris: 4400

Fordeler:
 • Bra kvalitetsfølelse
 • Stor og god skjerm
 • God lyd
 • NFC

Ulemper:
 • Mange alternativer i samme prisklasse

Spesifikasjoner

 • Type: Berøringsskjerm
 • Størrelse: 127,5 x 69 x 8,5 mm
 • Skjerm: 4,3 tommer IPS LCD (Nova), 480 x 800 piksler
 • Operativsystem: Android 2.3.7 m/ Prada UI
 • Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/1900/2100
 • Internett: Edge, HSPA+ 21/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11a/b/g/n
 • Bluetooth: 3.0
 • NFC: Ja
 • GPS: APGS
 • Minne: 1GB RAM, 8 GB lagringsminne
 • Minnekort: MicroSD opp til 32 GB
 • Prosessor: 2 x Cortex A9 1 GHz (OMAP 4430)
 • USB: 2.0, Micro-USB
 • Medieutgang: 3,5 mm minijack, HDMI (MHL)
 • FM-radio: Ja, RDS
 • Kamera: 8 MP, autofokus, geomerking, fotolys
 • Videoopptak: 1080p, 30FPS
 • Batteri: 1540 mAh
 • Taletid: 260 min 2G, 300 min 3G
 • Standby: 330 timer (3G/2G)
 • Pris: Ca 4400 - 4500 kroner
 • Se alle spesifikasjoner
PRADA: Vi har testet tredje versjon av LGs Prada-mobil. Foto: Mobili.no

PRADA: Vi har testet tredje versjon av LGs Prada-mobil. Foto: Mobili.no

TYNN: Prada 3.0 er bare 8,5 mm tykk. Foto: Marius S. Eltervåg, Mobili.no

TYNN: Prada 3.0 er bare 8,5 mm tykk. Foto: Marius S. Eltervåg, Mobili.no

Prada phone by LG 3.0 (heretter kalt Prada 3.0) er, som navnet tilsier, LGs tredje Prada-telefon. Når produsenten allierer seg med et av verdens mest kjente motehus ligger det i kortene at det er lagt mye vekt på designen her.

I dag finnes det et bredt utvalg av både dyre og billige smarttelefoner, og du har en rekke gode mobiler til under 2500 kroner.

Prada 3.0 befinner seg ikke overraskende i det øvre prissjiktet, med en prislapp på nærmere 4500 kroner.

Materialene i seg selv er kanskje ikke veldig imponerende. Bortsett fra Cornings ripesikre Gorilla Glass foran skjermen er det hovedsaklig plast det går i. Men LG har altså gjort en god jobb med å skru telefonen sammen, og den føles solid.

Og at vi snakker om en stilren og elegant sak er vanskelig å argumentere mot. Her har LG kjørt en minimalistisk stil, med Prada-logoen som eneste fremtredende detalj på telefonens fremside. På baksiden finner du Pradas Saffiano-mønster skåret inn i dekselet.

LGs egen logo er plassert på baksiden, men den er i samme farge som dekselet, og tar ikke noen oppmerksomhet.

Med så stor skjerm som dette er det ikke til å unngå at Prada 3.0 blir både høy og bred, men den er til gjengjeld tynn, så den er ikke noe problem å bære med seg selv om de finnes mer lommevennlige alternativer der ute.

Minimalismen er ikke bare tilstede på utsiden av telefonen.

Menysystemet er spesialdesignet for anledningen, og består av hvite, enkle ikoner på sort bakgrunn. Du finner også en ikonpakke du kan bruke til å erstatte originalikonene når du laster ned apper, slik at du kan beholde stilen.

Alt i alt synes vi LG har gjort en flott jobb med å gi telefonen et omfattende og stilrent preg, noe målgruppen vil sette pris på.

Kompromissløs

Vi har lyst å skryte av LG for å endelig ha innsett at design ikke er alt - selv ikke for de som setter designen høyt på prioritetsskalaen. I Prada 3.0 er det ikke inngått noen kompromisser - denne telefonen henger med både på teknologi- og maskinvarefronten.

Her får du doble prosessorkjerner kombinert med kraftig grafikkbrikke og mye internminne, samtidig som du får en stor, god og lyssterk skjerm. Dette gir utslag i en flytende bruksopplevelse fri for forsinkelser, og telefonen har kraft nok til å kjøre det aller meste av Android-spill og apps både i dag og i uoverskuelig fremtid.

Du kan ellers forvente å måtte lade telefonen ca én gang i døgnet med normal bruk, noe som er ganske gjennomsnittlig for telefoner i denne maskinvareklassen. Vær imidlertid obs på at du lett greier tømme batteriet raskere enn dette om du ikke tar de vanlige forholdsreglene.

Lydkvaliteten er ellers god både ved musikkspilling og i samtaler.

I tillegg til å ha den vanlige dosen av teknologi, som Wi-Fi, GPS og Bluetooth 3.0 har Prada 3.0 også NFC, som kort fortalt er en overføringsteknologi med kort rekkevidde. Dette er også den mest aktuelle teknologien for mobilbetaling i fremtiden.

Kameraet imponerer oss ikke, uten at det er dårlig. Både bilder og video blir helt greie - verken mer eller mindre.

Vi forundrer oss imidlertid over at den dedikerte kameratasten starter frontkameraet istedenfor hovedkameraet.

Med god skjerm, kraftig maskinvare og ellers få svakheter er det lite direkte negativt å si om Prada 3.0.

Det som likevel begrenser målgruppen her er at flaggskipene hos nesten samtlige av konkurrentene befinner seg i samme prisklasse, altså mellom 4000 og 4500 kroner, så her er det til syvende og sist Prada-brandingen som bør avgjøre valget.

Alternativene...

Om Prada-logoen er uvesentlig for deg får du mer for pengene ved å velge en av følgende telefoner:

Samsung Galaxy S II er blant de soleklart beste telefonene på markedet. Her får du mer kraft, bedre kamera og en fantastisk Super AMOLED Plus-skjerm, og telefonen ligger i en hakket lavere prisklasse.

Apple iPhone 4S gir bedre kvalitetsfølelse enn de fleste andre telefoner på markedet, og den har også råsterk maskinvare og et svært bra kamera. De største svakhetene er at Apple har en del proprietære løsninger og at en skjermstørrelse på 3,5 tommer vil være i minste laget for mange. Den er også dyrere enn Prada 3.0, og støtter ikke minnekort.

HTC Sensation XE har Beats-branding (om det er logoer du er ute etter), og leveres med Beats-øreplugger i esken. Den har ellers vel så mye kraft som Prada 3.0.

Du har ellers både Samsung Galaxy Nexus og Samsung Galaxy Note innenfor rekkevidde i samme prisklasse. Med HD-oppløsning i skjermene tar disse et steg videre i forhold til dagens standard, men koster noen hundrelapper mer enn Prada 3.0.

Med så mange gode alternativer er det viktig å understreke vi har hatt målgruppen i bakhodet når vi satte karakter på Prada 3.0.

Målgruppen er altså de som vil ha kraftig maskinvare, men som velger Prada-branding og design fremfor å ha de aller kvasseste komponentene bak dekslene. Er dette deg får du en finfin pakke her.

Les den fullstendige testen av LG Prada 3.0 hos Mobili.no


LES OGSÅ:
Sju grunner til å kjøpe ny mobil
Ni mobiler verdt å vente på
Den beste Windows-telefonen
Dyr eller billig smarttelefon?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

 • Velferdspolitikk i revers

  Velferdspolitikk i revers

  Når regjeringen hevder stønadsnivået bør være lavere enn laveste lønnsinntekt settes norsk velferdspolitikk i revers, til før 1967. (1123 innlegg) Les mer

 • - Det er helt hinsides. Det er en skam

  - Det er helt hinsides. Det er en skam

  Kriminelle utlendinger koster opp mot én million kroner fram til de uttransporteres, ifølge Politidirektoratet. (997 innlegg) Les mer

 • Høyres logiske brist

  Høyres logiske brist

  Høyre må forklare hvordan de har funnet ut at rike blir motivert av mer penger, mens bønder, kulturarbeidere, medier og fattige blir motivert av mindre. (933 innlegg) Les mer

 • Ingen vei tilbake

  Ingen vei tilbake

  Etter et år er Erna Solberg godt i gang med det Høyre gjør best i regjering, å gjøre endringer som ikke lar seg reversere, skriver Marie Simonsen. (941 innlegg) Les mer

 • En styrket arbeidslinje

  En styrket arbeidslinje

  Det handler om å gjøre en ordning fra å være et hinder, til ikke lenger å være et hinder for å prøve seg i arbeid. (799 innlegg) Les mer

 • Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

  Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

  Fotografen kalt inn på teppet. (772 innlegg) Les mer

 • Det mystiske tankskipet har «forsvunnet»

  Det mystiske tankskipet har «forsvunnet»

  Hva gjorde det utenfor Stockholm? (709 innlegg) Les mer

 • Et lite stykke Polen

  Et lite stykke Polen

  Polakker i Norge ser norsk tv-drama, og sutrer over stereotypiske framstillinger. Trenger vi et tydeligere tegn på vellykket integrering? spør Geir Ramnefjell (642 innlegg) Les mer