Massemorderen, iført den falske politiuniformen, ble plassert i resepsjonsbygget på Utøya.

Tips oss 2400
BLE PLASSERT HER: I andre etasje i resepsjonsbygget på Utøya ble Breivik plassert etter at øya var gjennomsøkt og sikkerhetsklarert.
Foto: Espen Røst / Dagbladet

BLE PLASSERT HER: I andre etasje i resepsjonsbygget på Utøya ble Breivik plassert etter at øya var gjennomsøkt og sikkerhetsklarert. Foto: Espen Røst / Dagbladet

TATT: Anders Behring Breivik etter pågripelsen 22. juli i fjor.

TATT: Anders Behring Breivik etter pågripelsen 22. juli i fjor.

(Dagbladet): Bildene viser Anders Behring Breivik kort tid etter pågripelsen 22. juli, får Dagbladet opplyst.

Massemorderen ble ført til andre etasje i resepsjonsbygget på Utøya og ble der avhørt første gang.

Bildene viser Breivik sittende i en stol med foldede hender som er i håndjern. Han har på seg deler av sin falske politiuniform.

Klokka 18.27 var terroristen tatt.

«Siktede fulgte våre ordre og la seg på bakken og ble påsatt håndjern. Han sa da at han så på oss som brødre og at han ikke var ute etter politiet. Han sa videre at dette var et statskupp og målet var å ramme Arbeiderpartiet som islamifiserte Norge», heter det i rapporten til innsatslederen som deltok i aksjonen mot Utøya-terroristen.

Etter at Breivik hadde fått på seg håndjern, ble han fraktet til det hvite resepsjonshuset på Utøya. Her satt han i flere timer, mens politiet undersøkte om det var flere gjerningsmenn på øya. Inne i huset ble det første avhøret foretatt, har politiet tidligere bekreftet overfor Dagbladet. Breivik løy til politiet umiddelbart etter at han ble tatt.

«Han fortalte videre at han var en av tre celler. Den ene cellen hadde satt av bomba i regjeringskvartalet, han var celle nr. to på Utøya og den tredje cellen hadde ikke iverksatt sine planer enda», skriver politiet i pågripelsesrapporten.

«Når den tredje cellen iverksatte sine planer kom det til å bli et helvete. Siktede sa at han ikke ville fortelle mer, og skulle han si mer, måtte politiet innfri flere krav som han hadde. Siktede klaget også over smerter i den ene fingeren hvor han hadde et sår», skriver innsatslederen.

I seinere avhør har Breivik nektet å fortelle noe om de påståtte, andre terrorcellene utover at det er andre som «vil videreføre hans kamp.»Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.