Skilærer varslet redningsmannskapene om ulykken.

Tips oss 2400
VAR PÅ SKIFERIE: Det er 47. år på rad at dronning Beatrix inviterte med seg den kongelige familien på skiferie til Lech am Arlberg og det lukseriøse hotellet Gasthod Post. Det var under en tur med tre andre kamerater at prins Johan Friso ble tatt av et ras. Skituren gikk utenfor de oppmerkede løypa i Litzwn-Zugertobel, et brattere området utenfor småbyen. Foto:  EPA/ROBERT PARIGGER

VAR PÅ SKIFERIE: Det er 47. år på rad at dronning Beatrix inviterte med seg den kongelige familien på skiferie til Lech am Arlberg og det lukseriøse hotellet "Gasthod Post". Det var under en tur med tre andre kamerater at prins Johan Friso ble tatt av et ras. Skituren gikk utenfor de oppmerkede løypa i Litzwn-Zugertobel, et brattere området utenfor småbyen. Foto: EPA/ROBERT PARIGGER

(Dagbladet): Prins Friso skal ha ligget under 40 cm med snø da redningsmannskapene fant ham etter gårsdagens snøskred i småbyen Lech am Arlberg under en skiferie i Østerrike.

Prinsen ligger på intensivavdelingen. ved sykehuset i Innsbruck Tilstanden er fortsatt stabil, men ikke utenfor livsfare.

Skilærer varslet


Under en pressekonferansen kl.16:00 i dag hvor ordføreren i Lech i Østerrike, Ludwig Maxel, redningsmannskap og politi var til stedet, kom det fram at redningsmannskapene fant den nederlandske prinsen under 40 cm med snø, etter raset gikk.

På besøk


En skilinstruktør skal ha varslet redningsmannskapene om raset kl. 12.15 utenfor byen Lech am Arlberg, ikke langt fra kongefamiliens mangeårige vintersted. Et kvarter senere skal helikopteret ha vært på stedet. Takket være en sporingsbrikke i buksene til prinsen, greide redningsmannskapene å finne ham etter bare noen få minutter.

Tidligere i dag var prins Frisos kone, prinsesse Mabel, og hans mor, dronning Beatrix på besøk hos Friso. Han ligger fortsatt på intensivavdelingen.

Utsatt ferien


Statsminister Mark Rutte har utsatt sin egen vinterferie i påvente av nytt om prinsen.

Det er fortsatt uklart hva som er den medisinske tilstanden til prinsen. Noen nederlandske nettsider skriver at prinsen ikke har fått kraniebrudd, slik flere nettsteder i går antok.

Andre igjen skriver at legene skal ha gjort det klart for dronning Beatrix og prinsesse Mabel at prinsen med stor sannsynlighet er hjernedød. Men foreløpig er det lite offisielle nyheter om hans medisinske tilstand.

Også Frisos bror, prins Wellem-Alexander og prinsesse Maxima med barna kom til Innsbruck i går.

PRINSENS FAMILIE:  Prins Friso og prinsesse Mabel sammen med døtrene Luana og Zaria  i fullt skiutstyr tidligere på kongefamiliens vintersted Lech am Arlberg.  Johan Friso ble funnet 40 centimeter under snøen etter å ha ligget begravet under et snøskred i 15 minutter. Foto: AP /Kerstin Joensson

PRINSENS FAMILIE: Prins Friso og prinsesse Mabel sammen med døtrene Luana og Zaria i fullt skiutstyr tidligere på kongefamiliens vintersted Lech am Arlberg. Johan Friso ble funnet 40 centimeter under snøen etter å ha ligget begravet under et snøskred i 15 minutter. Foto: AP /Kerstin Joensson

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.