Vil fortsatt bli ny partileder i SV.

Tips oss 2400

INNRØMMER FEIL: SV-statsråd Audun Lysbakken beklager at han ga penger til sine egne. Han legger seg flat etter Dagbladets avsløring. Video: Erling Hægeland/Martine Aurdal

AVSLØRING: Audun Lybakken skjulte sannheten om en epost.

AVSLØRING: Audun Lybakken skjulte sannheten om en epost.

(Dagbladet): I lang tid har alt ligget til rette for at Audun Lysbakken skal bli SVs neste partileder. Men så kom Dagbladets avsløringer av hvordan hans eget departement utenom reglementet bevilget 154 000 kroner til Lysbakkens eget ungdomsparti. Lysbakken sier selv at avsløringene ikke har fått ham til å tvile på hans kandidatur som partileder.

- Det er det ingen grunn til. Jeg kjenner sterk støtte fra partiet og denne saken berører ikke det ledervalget, sier Lysbakken til Dagbladet.

- Men har du ikke en gang tenkt tanken på å vurdere ditt kandidatur på nytt?

- Jeg tar ansvaret for at vi her har gjort en feil, men jeg er stolt av hvordan jeg har ledet dette departementet. Jeg kjenner også sterk støtte fra partiet. Derfor er ikke det et tema, sier Lysbakken.

Skuffelser

Flere SV-topper har bedt Heiki Holmås tenke seg om en gang til etter at han trakk sitt kandidatur til ledervervet. Lysbakken avviser å svare direkte på om han har skuffet mange SV-ere med sin håndtering av selvforsvarssaken.

- Jeg tror at de fleste i SV ser at det er en viktig lederegenskap å erkjenne feil og ikke minst å rydde opp i den. Det er det jeg gjør ved å praktisere en uvanlig grad av åpenhet. Jeg tror de aller fleste i SV er enige om at det var en god sak å få feministisk selvforsvar på statsbudsjettet og en dårlig håndtering av saken, sier Lysbakken.

Ledervalget blir avgjort på SVs landsmøte som starter 10. mars.

- Denne saken kommer ikke til å påvirke SVs landsmøte. Det er en sak som jeg skal rydde opp i her i departementet, sier Lysbakken
 
 

Støtter

Partileder Kristin Halvorsen har avvist at selvforsvarssaken kan få følger for ledervalget i SV.

- Man ser på Audun at han mener det når han beklager, han er oppriktig lei seg for det som har skjedd. Han har min fulle tillit, og jeg forventer at landsmøtet viser ham det samme når SV skal velge ny leder om to uker, sa Halvorsen til Klassekampen fredag

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.