Dagbladet
BLIR PRESSA:- Jeg har aldri klart å presse meg selv når det kommer til styrke-og intervalltrening. Derfor trener jeg styrke med PT, forteller Hanne Sørvaag.  Foto: Anita Arntzen

BLIR PRESSA:- Jeg har aldri klart å presse meg selv når det kommer til styrke-og intervalltrening. Derfor trener jeg styrke med PT, forteller Hanne Sørvaag.
Foto: Anita Arntzen

- Jeg har blitt slankere og fått mer definerte muskler

Se Hanne Sørvaags personlige treningsprogram.

TRENER EFFEKTIVT : - Hannes opplegg er effektivt og vi forsøker å få med flere muskelgrupper i hver øvelse, forteller PT Platini Tabi ved SATS. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

TRENER EFFEKTIVT : - Hannes opplegg er effektivt og vi forsøker å få med flere muskelgrupper i hver øvelse, forteller PT Platini Tabi ved SATS.
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

God torsdag!

Denne artikkelen er hentet fra Dagbladets magasin God torsdag!

Mer fra God torsdag! finner du her.
Publisert
(Dagbladet God torsdag:)
Da Hanne Sørvaag (32) artist, låtskriver og mentor i talentprogrammet «The Voice» på TV 2, fikk vite at hun skulle delta i Melodi Grand Prix i fjor, la hun seg under pisken til en personlig trener.

- Del av pakka

- Som artist er utseendet en del av pakka. Jeg trener selvfølgelig fordi det er sunt å holde seg i form, men også fordi jeg ønsker å se bra ut, sier hun.

- Tre måneder før jeg skulle delta i Melodi Grand Prix, begynte jeg å trene med PT tre ganger i uka. Jeg ble helt skutt, men det ga resultater.

Hanne Sørvaag er en av fire kjendiser som viser Dagbladet treningsprogrammene de har fått skreddersydd av sine personlige trenere.
Les også: Denne treninga ga Camilla Pihl sprettrumpe, Slik trener Geir Schau for å leve lenge og Derfor liker høyrepolitiker André Octay Dahl smerte

Får presshjelp

I dag er det Platini Tabi på SATS i Stockholm som presser henne til å gjøre styrketrening en gang i uka. Selv om Hanne har fartstid som yogalærer, synes hun det er vanskelig å presse seg selv i treningssituasjoner.

- Jeg har aldri klart å presse meg selv når det kommer til styrke-og intervalltrening. Derfor trener jeg styrke med PT en gang i uka og driver med yoga, dansing og skogturer resten. Skal jeg klare å trene flere ganger i uka, er jeg avhengig av å trene på en måte jeg liker.

- Enklere når noe er gøy

Selv har hun drevet med mye forskjellig. Som liten var hun både turner og ballettdanser, før hun gikk over til håndball som 11-åring og jazzballett da hun var 14.

- Mitt beste treningstips er å finne en treningsform du trives med. Når du synes noe er gøy, blir det lettere å dra på trening. Gå på ulike timer og prøv og feil. Husk at lange turer i skogen også kan telle som trening, oppfordrer hun.

Denne artikkelen ble først publisert i Dagbladets bilagsmagasin God torsdag 01.03.2012

Hannes treningsprogram

Mål: strammere armer og bein, sterkere rygg-og coremuskler, bedre holdning.

PT Platini Tabis kommentar:
- Hannes opplegg er effektivt og passer bra om du ikke har mye tid til overs. Vi forsøker å få med flere muskelgrupper i hver øvelse. Antall repetisjoner spenner fra 10 — 24. Fordi treningen kan tilpasses den fysiske tilstanden, dagsformen eller ønsket mål, er dette et program som kan passe for alle. Det er lett å ta med seg om du har en jobb med mye reising.

Hoppende pullups
Trener rygg, armer, litt bein og litt core. Stå med bøyde knær og beina i skulder breddes avstand mens du holder hendene på stanga over deg og ser opp. Hopp, samtidig som du bruker armmusklene til å trekke haka over stanga. Senk deg så rolig ned igjen.

«Thrusters»
Trener bein, rumpe, skuldre, core. Dette er knebøy med manualer/vektstang. Men idet du senker kroppen og beina, begynner du å løfte på armene. På vei opp forflytter du energien fra bein til armer og løfter manualene over hodet med strake armer.

Sidelengs armhevinger på stepboks
Trener bryst, skuldre, armer og core. Legg deg på siden med den ene armen på stepboksen. Kroppen skal være stiv med en liten vinkel mellom overkropp og underkropp. Bruk armen til å senke deg opp og ned.

Armhevinger med manualer
Trener core, rygg og litt armer. Med en manual i hver hånd - stå i utgangsposisjon som for armhevinger, med spredte bein. Løft manualene annen hver gang.

Utfall
Trener bein og rumpe. Ta en manual i hver hånd og stå rett. Ta et langt steg fremover og bøy det bakerste beinet så kneet nesten går i bakken. Løft beinet rolig og ta et nytt steg. Denne gangen er det motsatt kne som nesten skal i bakken. Husk at overkroppen skal være rett.

Baklengs utfall
Trener bein og rumpe. Som forrige øvelse, men i stedet for å ta et skritt frem, tar du et steg bakover.

«Sumo deadlift high pull»
Trener bein, rumpe, korsrygg, core, skuldre og litt armer. Still deg med beina i bred avstand fra hverandre så du står stødig. Plasser en kettlebell eller manual foran deg. Bøy knærne og senk deg ned, mens du beholder ryggen rett. Plukk opp kettlebellen. Tilbake i utgangsposisjon trekker du skuldrene opp og løfter kettlebellen opp til haka med armene i en slik posisjon at albuene peker ut til hver side. Senk, og begynn på nytt.

Situps
Trener mage.

Planken
Trener mage. Ligg med ansiktet mot bakken. Bare underarmer og tær skal være i kontakt med gulvet. Tenk at det skal gå en rett linje fra kne til hofte og skulder. Hold i 30 — 40 sekunder.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER

Høst/Vinter : Tre kolleksjoner du bør se