Stabburet følger selvsagt alle regler for merking og vi etterstreber hele tiden å gi forbrukeren riktig og god informasjon.

Tips oss 2400
Kan man beskylde noen for å lyve og samtidig selv begå en ny bløff? Det er slik vi opplever at Dagbladet har behandlet oss de siste dagene.

På redaksjonell plass på søndag og på lederplass tirsdag beskyldes vi for å være delaktig i «den store matbløffen». Vår angivelige bløff er at vi på baksiden av Grandiosa-esken har sammenlignet innholdet i pizzaen med en brødskive med blant annet skinke. Hensikten har vært å gi forbrukeren et bilde på næringsverdiene i Grandiosa. Det har aldri vært vår intensjon å forlede noen, hvis det har skjedd, beklager vi dette.

Vi mener Dagbladet gir et uriktig bilde av denne saken og ønsker derfor å presisere følgende: Stabburet følger selvsagt alle regler for merking og vi etterstreber hele tiden å gi forbrukeren riktig og god informasjon. Mattilsynet har ansvaret for reglene for merking og gjennomfører jevnlig tilsyn hos oss. Til tross for at vi har mange hundre ulike produkter, er det svært sjeldent at vi får merknader fra Mattilsynet på vår informasjon til forbrukerne.

Hest er ikke storfe, slik som Dagbladet påstår. Grandiosa inneholder følgelig kun kjøtt fra okse og ku. Kjøttet vi bruker kan sammenlignes med helt vanlig kjøttdeig. Teksten på Grandiosa-esken som er grunnlaget for Dagbladets sak har vi for flere uker siden fjernet. Ikke fordi vi har opplevd at forbrukerne har misforstått, men for å gi plass til å informere om Grandiosas nye bunn.

Grandiosa er et ernæringsmessig bra produkt. Så sent som i januar i år foretok Dagbladet.no en test av næringsinnholdet i ulike pizzaer og kåret Grandiosa til vinner. Testen ble gjennomført av ernæringsfysiologer. Mat er en viktig del av våre liv - viktig både for trivsel og helse. Det er derfor bra at mediene retter et kritisk søkelys mot hva vi spiser. Men vi har et håp om at neste gang Dagbladet ser på våre produkter, får vi forklare oss og at faktagrunnlaget avisen baserer sin sak på er korrekt.

Til slutt; å bruke «bløff» i tittelen på dette innlegget er en overdrivelse, akkurat slik vi opplever at Dagbladet bringer saken helt ut av sine rette dimensjoner.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør