Alt er ikke slik det ser ut på asiatiske Ocean Art i Bygdøy Allé.

Tips oss 2400
Restaurant Ocean Art i Bygdøy Allè FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET

Restaurant Ocean Art i Bygdøy Allè FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET

Ocean Art


  • Mat:
  • Miljø:
  • Service:
  • Totalt:

  • Forretter: Kr. 79 - 230
  • Hovedretter: kr. 169 - 379
  • Desserter: kr. 79 - 129
  • Antall hovedretter: 5
  • Antall desserter: 13
  • Snittpris: 4
  • Sted: Ocean ArtTOM
  • Adresse: Bygdøy Alle 19
  • Telefon: 22550855
  • Besøkt: 1032012

I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

Det var kaldt, det var mørkt, det var en ettermiddag midt i uka. Robinson og Fredag ble plassert på et vindusbord i det smale, lange lokalet til Ocean Art Restaurant på peneste Oslo Vest. Dekoren står i stil med navnet. Turkise vegger, innslag av blått i belysningen - og et stort saltvannsakvarium, der fargerike fisk leker mellom koraller - dominerer interiøret. Men det er alltid litt stusslig å være de eneste gjestene i et restaurantlokale.

- Det er ikke så lenge siden vi åpnet, sa en hyggelig servitør, og la til at det vanligvis tar litt tid før folk oppdager et nytt sted.

- Alt er relativt, sa Fredag så snart servitøren var utenfor hørevidde. - Det må snart være et halvt år siden de åpnet. Men det trenger jo ikke bety at maten er dårlig.

Fredag begynte med en «Asiatisk fiskesuppe Canh Chua» med breiflabb, kongereker og laks.

- Veldig god på en sur vinterdag som dette, sa servitøren - mens Robinson bestemte seg for å prøve makirull med «crispy duck tempura», som ifølge menyen kom med avokado, asparges, vårløk, hoisinsaus og koreansk kimchi.

- Godt valg, sa servitøren.

Servitøren hadde ordene sine i behold i begge tilfeller, og kokken hadde virkelig gjort seg flid med presentasjonen. Men det var ingen spor av verken asparges eller avokado i makirullen.

I menyen er det listet opp vinforslag til de forskjellige rettene. Et smart trekk, for da servitøren ble spurt om hun kunne anbefale noe som både passet til Fredags fisk dampet i bananblader og Robinsons biff marinert med sitrongress, chili og finhakkede peanøtter, var det ikke mye hjelp å få. I rettferdighetens navn må det tilføyes at selv en dreven sommelier ville hatt litt problemer med akkurat den. Men forslagene som kom, vitnet om at servitøren nok kunne mer om veldig mye annet enn akkurat vin. Så da hun foreslo asiatisk øl, ga Robinson og Fredag etter.

- Hvis det er mye chili inne i bildet, er vin ofte likevel litt bortkastet, mente Robinson.

- Wow!

Fredag var igjen imponert over presentasjonen. Laks, kveite, breiflabb, kongereke og grønnskjell ble servert på et ekstremt langt fat, tilbehøret var fargerikt, og det både luktet godt og så fristende ut. Men igjen stemte ikke menyteksten med virkeligheten.

- Det står «dampet» i menyen, men dette er vitterlig stekt og så pakket i bananblader. Kunne vært mindre stekt også, spesielt er kveita i tørreste laget, sa Fredag.

Tilbehøret, bestående av rikelig med shitakesopp, pak choi, selleri og paprika, fikk godt skussmål.

Robinsons biff smakte godt, og det selv om både sitrongress og kimchi, den særegne koreanske gjærede kålen som menyen lovet, var fraværende. Til gjengjeld var det flere andre ting på tallerkenen som ikke sto i menyen. Innehaverne driver også asiatisk supermarked i Torggata, så man kan mistenke at det de måtte ha av ferske varer den dagen, blir sendt til restauranten.

- Da stemmer ikke alltid menyen, men man er i hvert fall garantert ferske ingredienser, sa Robinson.

Verken friske frukter eller innkjøpte kaker - servitøren får pluss for ærlighet - fristet særlig, så friterte sesamkuler fylt med søte, røde bønner og servert med is og karamellsaus, ble valgt.

- En søt avslutning på et ok måltid, mente Fredag.

- Du har et poeng. Ocean Art har et stykke å gå før de kan konkurrere med de andre eksklusive, asiatiske restaurantene i byen. Men, alt i alt, et hyggelig bekjentskap, sa Robinson.

- Selv om servitøren absolutt burde ta seg et lynkurs i helt elementær vinkunnskap.

Fredag tenkte seg om.

- Absolutt. Og så burde man kanskje opplyse om at menyen bare er veiledende.•

robinson&fredag@dagbladet.no
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt. Tenk over hvordan du vil fremstå i det offentlige rom. Vi lar deg være anonym, men husk at å bruke fullt navn gir deg mer troverdighet. Hold deg til saken og vis respekt for de andre i kommentarfeltet. Vi ønsker at du deltar og beriker den offentlige samtalen, men vi ønsker en høflig tone. Vi sletter hatske, truende eller sjikanerende innlegg. Er din kommentar blitt slettet, og lurer på hvorfor? Send e-post til debatt@dagbladet.no, med ditt brukernavn.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Her kan du lese våre debattregler

Mest kommentert

  • - Jeg kunne kanskje hatt litt mer penger, men ellers er det topp å leve livet

    - Jeg kunne kanskje hatt litt mer penger, men ellers er det topp å leve livet

    Kjetil Andreas Bergland Hauge (18) er en av mange tusen unge nordmenn som lever på ytelser fra Nav. (1447 innlegg) Les mer

  • Fjæra som ble til...

    Fjæra som ble til...

    Hoedaland politidistrikt bør ta rev i seilene. (507 innlegg) Les mer

  • Når Frp rir to hester

    Når Frp rir to hester

    Per Sandberg sier at framgangsmåten vil bli benyttet igjen. (333 innlegg) Les mer

  • - Navere har status

    - Navere har status

    Det er blitt stuereint å leve på ytelser fra Nav, mener Nav-leder. (202 innlegg) Les mer

  • - Jeg føler meg utrolig såret og krenket

    - Jeg føler meg utrolig såret og krenket

    Nina Karin Monsen går hardt ut mot doktoravhandling. Nå overveier hun å klage inn oppgaven til Kunnskapsdepartementet. (191 innlegg) Les mer

  • Politikerne må ta grep: Vi trenger en generalopprydning i oppdrettsnæringen

    Politikerne må ta grep: Vi trenger en generalopprydning i oppdrettsnæringen

    Det er tvingende nødvendig at Stortinget nå sørger for en generalopprydning i en næring som i all hovedsak har fått ture frem på egne premisser i over 40 år. (185 innlegg) Les mer

  • Ikke første gangen at NFF er i flaggtrøbbel

    Ikke første gangen at NFF er i flaggtrøbbel

    Fotballklubben Brann ville markere «fotball for alle» ved å bruke regnbueflagg som cornerflagg under kampen 16. mai. Det sa Norges Fotballforbund(NFF) nei til. (158 innlegg) Les mer

  • Dagbladets metode

    Dagbladets metode

    Når man ikke har noe substansielt å komme med, kan det nok oppleves som smart å sette opp en bataljon stråmenn, og parallelt underslå fakta, for så å gyve løs. Dette brukte Dagbladet pinsen på. Igjen var Human Rights Service målskiven for det jeg opplever som den tapte Dagblad-feminismen. (149 innlegg) Les mer