Alt er ikke slik det ser ut på asiatiske Ocean Art i Bygdøy Allé.

Tips oss 2400
Restaurant Ocean Art i Bygdøy Allè FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET

Restaurant Ocean Art i Bygdøy Allè FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET

Ocean Art


  • Mat:
  • Miljø:
  • Service:
  • Totalt:

  • Forretter: Kr. 79 - 230
  • Hovedretter: kr. 169 - 379
  • Desserter: kr. 79 - 129
  • Antall hovedretter: 5
  • Antall desserter: 13
  • Snittpris: 4
  • Sted: Ocean ArtTOM
  • Adresse: Bygdøy Alle 19
  • Telefon: 22550855
  • Besøkt: 1032012

I totalvurderingen veier maten mer enn service og miljø.

Det var kaldt, det var mørkt, det var en ettermiddag midt i uka. Robinson og Fredag ble plassert på et vindusbord i det smale, lange lokalet til Ocean Art Restaurant på peneste Oslo Vest. Dekoren står i stil med navnet. Turkise vegger, innslag av blått i belysningen - og et stort saltvannsakvarium, der fargerike fisk leker mellom koraller - dominerer interiøret. Men det er alltid litt stusslig å være de eneste gjestene i et restaurantlokale.

- Det er ikke så lenge siden vi åpnet, sa en hyggelig servitør, og la til at det vanligvis tar litt tid før folk oppdager et nytt sted.

- Alt er relativt, sa Fredag så snart servitøren var utenfor hørevidde. - Det må snart være et halvt år siden de åpnet. Men det trenger jo ikke bety at maten er dårlig.

Fredag begynte med en «Asiatisk fiskesuppe Canh Chua» med breiflabb, kongereker og laks.

- Veldig god på en sur vinterdag som dette, sa servitøren - mens Robinson bestemte seg for å prøve makirull med «crispy duck tempura», som ifølge menyen kom med avokado, asparges, vårløk, hoisinsaus og koreansk kimchi.

- Godt valg, sa servitøren.

Servitøren hadde ordene sine i behold i begge tilfeller, og kokken hadde virkelig gjort seg flid med presentasjonen. Men det var ingen spor av verken asparges eller avokado i makirullen.

I menyen er det listet opp vinforslag til de forskjellige rettene. Et smart trekk, for da servitøren ble spurt om hun kunne anbefale noe som både passet til Fredags fisk dampet i bananblader og Robinsons biff marinert med sitrongress, chili og finhakkede peanøtter, var det ikke mye hjelp å få. I rettferdighetens navn må det tilføyes at selv en dreven sommelier ville hatt litt problemer med akkurat den. Men forslagene som kom, vitnet om at servitøren nok kunne mer om veldig mye annet enn akkurat vin. Så da hun foreslo asiatisk øl, ga Robinson og Fredag etter.

- Hvis det er mye chili inne i bildet, er vin ofte likevel litt bortkastet, mente Robinson.

- Wow!

Fredag var igjen imponert over presentasjonen. Laks, kveite, breiflabb, kongereke og grønnskjell ble servert på et ekstremt langt fat, tilbehøret var fargerikt, og det både luktet godt og så fristende ut. Men igjen stemte ikke menyteksten med virkeligheten.

- Det står «dampet» i menyen, men dette er vitterlig stekt og så pakket i bananblader. Kunne vært mindre stekt også, spesielt er kveita i tørreste laget, sa Fredag.

Tilbehøret, bestående av rikelig med shitakesopp, pak choi, selleri og paprika, fikk godt skussmål.

Robinsons biff smakte godt, og det selv om både sitrongress og kimchi, den særegne koreanske gjærede kålen som menyen lovet, var fraværende. Til gjengjeld var det flere andre ting på tallerkenen som ikke sto i menyen. Innehaverne driver også asiatisk supermarked i Torggata, så man kan mistenke at det de måtte ha av ferske varer den dagen, blir sendt til restauranten.

- Da stemmer ikke alltid menyen, men man er i hvert fall garantert ferske ingredienser, sa Robinson.

Verken friske frukter eller innkjøpte kaker - servitøren får pluss for ærlighet - fristet særlig, så friterte sesamkuler fylt med søte, røde bønner og servert med is og karamellsaus, ble valgt.

- En søt avslutning på et ok måltid, mente Fredag.

- Du har et poeng. Ocean Art har et stykke å gå før de kan konkurrere med de andre eksklusive, asiatiske restaurantene i byen. Men, alt i alt, et hyggelig bekjentskap, sa Robinson.

- Selv om servitøren absolutt burde ta seg et lynkurs i helt elementær vinkunnskap.

Fredag tenkte seg om.

- Absolutt. Og så burde man kanskje opplyse om at menyen bare er veiledende.•

robinson&fredag@dagbladet.no
John Arne Markussen

Velkommen til debatt med utgangspunkt i artikkelen ovenfor. Tenk gjennom hvordan du vil framstå i det offentlige rom. Det er ikke forbudt å være anonym. Noen ganger kan det være påkrevet. Men i de fleste sammenhenger framstår en som skriver under fullt navn som mer interessant enn en som vil skjule sin identitet. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre i kommentarfeltet. Hensikten med en debatt er å bidra til å berike ordskiftet i det offentlige rom. Vi vil ikke ha trakassering, trusler og hatske meldinger i våre kommentarfelt.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

Debattregler

Mest kommentert

  • Velferdspolitikk i revers

    Velferdspolitikk i revers

    Når regjeringen hevder stønadsnivået bør være lavere enn laveste lønnsinntekt settes norsk velferdspolitikk i revers, til før 1967. (1123 innlegg) Les mer

  • - Det er helt hinsides. Det er en skam

    - Det er helt hinsides. Det er en skam

    Kriminelle utlendinger koster opp mot én million kroner fram til de uttransporteres, ifølge Politidirektoratet. (997 innlegg) Les mer

  • Høyres logiske brist

    Høyres logiske brist

    Høyre må forklare hvordan de har funnet ut at rike blir motivert av mer penger, mens bønder, kulturarbeidere, medier og fattige blir motivert av mindre. (933 innlegg) Les mer

  • Ingen vei tilbake

    Ingen vei tilbake

    Etter et år er Erna Solberg godt i gang med det Høyre gjør best i regjering, å gjøre endringer som ikke lar seg reversere, skriver Marie Simonsen. (941 innlegg) Les mer

  • En styrket arbeidslinje

    En styrket arbeidslinje

    Det handler om å gjøre en ordning fra å være et hinder, til ikke lenger å være et hinder for å prøve seg i arbeid. (799 innlegg) Les mer

  • Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

    Sexarbeideraktivist hadde tatt LSD da hun stilte til fotografering på Stordalens luksushotell

    Fotografen kalt inn på teppet. (772 innlegg) Les mer

  • Det mystiske tankskipet har «forsvunnet»

    Det mystiske tankskipet har «forsvunnet»

    Hva gjorde det utenfor Stockholm? (709 innlegg) Les mer

  • Et lite stykke Polen

    Et lite stykke Polen

    Polakker i Norge ser norsk tv-drama, og sutrer over stereotypiske framstillinger. Trenger vi et tydeligere tegn på vellykket integrering? spør Geir Ramnefjell (642 innlegg) Les mer