Skal være store vrakdeler.

Tips oss 2400
BEDRE VÆR: Bakkemannskaper ble sendt inn mot området rundt klokka 05 i morges, og været er bedre enn det har vært. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

BEDRE VÆR: Bakkemannskaper ble sendt inn mot området rundt klokka 05 i morges, og været er bedre enn det har vært. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

Tidslinje

Torsdag

13.40: Avgang fra Harstad/Narvik lufthavn, Evenes

14.45: Siste radiokontakt mellom flyet og tårnet i Kiruna, rutinemessig utveksling av posisjon, frekvens og beregnet tid for landing - ikke noe unormalt registrert.

14.56: Sivil og militær radar mister kontakten med Hercules-flyet, som da er registrert med høyde mellom 7200 og 7600 fot, rett på sørsiden av Kebnekaiseplatået, 85 kilometer fra flyplassen i Kiruna.

Ca. 15.02: Beregnet landing i Kiruna.

Ca. 15.32: Flyplassen slår alarm overfor Sjøfartsverkets redningssenter, rutinemessig 30 minutter etter planlagt landing.

Fredag

Ca. 18.30: Den svenske redningssentralen opplyser at de kan ha funnet deler av det savnede flyet, informasjon som senere blir bekreftet.

Lørdag

Ca. 08.30: Redningsmannskaper finner flere vrakdeler på den andre siden av toppen de fant delene ved på fredag. De konkluderer med at de har funnet et havaristed.

  Se større kart Kebnekaise

  (Dagbladet): Letemannskaper fant i 08.30-tiden i dag flere vrakdeler etter det savnede Hercules-flyet.

  - Det ble funnet såpass mange vrakdeler at vi nå kan konstatere at vi har funnet en havariplass, sier Tobias Nicander ved den svenske redningssentralen til Dagbladet.

  To steder

  Delene ble funnet over et stort område, og det gjør at det nå er to funnsteder, etter at det også ble funnet deler av flyet i går. Funnstedene er på østre og vestre side av en fjelltopp.

  Funnstedet i dag er mellom Kebnekaises to høyeste punkter.

  Redningssentralen overlater nå aksjonen til politimyndighetene, som har ansvaret for fjellredningstjenesten.

  Politiet opplyser nå at de skal fortsette å lete etter de fem savnede nordmennene.

  Snøskredfare

  Det er stor snøskredfare i området rundt havariplassen.

  - Sikkerheten til redningsmannskapene vil derfor være spesielt viktig, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

  Den svenske havarikommisjonen leder granskingen av ulykken. Undersøkelsesleder Agne Vidholm sier til Dagbladet at de nå har samlet kommisjonen i Kebnekaise og den svenske gruppen har truffet eksperter fra Norge, som bistår i arbeidet.
   
  - Vi samler inn all informasjon om hendelsen. Vi har sendt et teknisk undersøkelsesteam til stedet, men vi vet ikke når de vil komme fram til havariet.

  Et webkamera plassert ved Kebnekaise fjellstasjon viser også at været er lettere enn det har vært de siste dagene.

  I 05-tiden i morges ble det sendt ut letemannskaper til området hvor flydeler ble funnet i går, i alt har det vært 120 på bakken, samt et Orion-fly og to helikoptere fra Norge.

  Dagbladet kommer med mer.

  Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

  RAPPORTER INN HER
  Lik Dagbladet på Facebook.
  I denne artikkelen