Gutta som elsker med Trondheim forklarer hvorfor.

Tips oss 2400

FESTNINGEN: Her er det Kristiansten festning som får kjørt seg. Video: Onkel Saft/YouTube

BEISER BRUA: Gamle Bybro tåler en trøkk, her er de ukjente trondheimsgutta i gang med en skikkelig beisejobb. Video: Onkel Saft/YouTube

TYHOLT: Det ser kaldt ut, men når kjærligheten er stor gjør det ingenting. Video: Onkel Saft/YouTube

ORIGINALEN? Gutta i «The Humping Pact» har elsket med naturen i lange tider. Da Dagbladet snakket med dem i vinter, sa gruppa at de ønsker å komme til Norge. Nå har de allerede inspirert nordmenn til å ta opp arven. Video med tillatelse fra kunsterne.

(Dagbladet): En gruppe unge menn har tatt Trondheim med storm. I løpet av den siste uka har gruppa elsket med Festningen, NTNUs ærverdige hovedbygg, ikonet «Gamle bybro» og tilslutt Tyholttårnet. Videoene, som er lagt ut på YouTube, starter med en nøytral scene, før gutta utfører seksuelle handlinger på bygningene.

Dagbladet var i formiddag i kontakt med personen som har lagt ut videoene på YouTube. Han ønsker ikke å oppgi sitt virkelige navn, men heter «Onkel Saft» på videonettstedet.

- Ideen bak dette er å skape fornyet oppmerksomhet rundt de vakre attraksjonene i Trondheim. Vi er utrolig glade i Trondheim by som dere sikkert skjønner! sier personen til Dagbladet.

Fjernet logo

Videoene har skapt en viss interesse i studentavisa Under Dusken, siden videoene først figurerte med NTNUs logo og slagordet «Vi leter etter de gode hodene». Selv om sikkert flere av hodene i videoen er gode, satte ikke NTNU pris på tiltaket.

- Det har aldri vært vår intensjon å krenke noen. Den massive negative omtalen fra NTNU, var bare morsom, sier personen til Dagbladet.

Men på grunn av den negative rekasjonen til NTNUs informasjonssjef Christian Fossen, har nå gruppa valgt å fjerne henvisningene til universitetet.

- Vi skjønner Fossens negative reaksjon på logobruken, derfor har vi fjernet den, sier personen videre.

- Kjedelige

Infosjef Christian Fossen ved NTNU er glad for at videoene ikke lenger har NTNUs stempel.

- Det viktigste for oss er at logoen vår og vårt merkenavn ikke misbrukes, sier Fossen.

- Rent personlig synes jeg videoene er kjedelige. Det skjer lite, enten er det stillstand eller jokkende mennesker. Men dette må de finne ut av selv, sier Fossen.

- Vil det være et problem for dere hvis dette er NTNU-studenter?

- Det er offentlig tilgang til alle disse byggene - og resten av byen. Folk må gjøre det de vil, så lenge det ikke går ut over noen andre. Bybrua går ikke akkurat i stykker, sier Fossen.

Ikke kunst

Dagbladet har tidligere omtalt kunstgruppa «The Humping Pact», som har gjort det til en kunstform å ha sex med naturen og forskjellige bygninger. «Onkel Saft» og resten av de elskende trondheimspatriotene har imidlertid ingenting med kunst å gjøre.

- Vi er kun en gjeng med idioter som har det moro. Det er ikke basert på kunst, dette er kjærlighet, sier «Onkel Saft».

PS! Man kan lure på om det er noe med trøndere. Tidligere i år skrev vi om «hingsten fra Byåsen», 18 år gamle Ørjan, som tok for seg på Leangen travbane.

TRØNDERE: Hva er det med trøndere? Tidligere i år kunne vi skrive om "hingsten fra Byåsen", en 18 år gammel gutt som tok for seg på travbanen - i ti minus. Video: Norsk Rikstoto

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet Kultur på Facebook.
I denne artikkelen