- En drøm har gått i oppfyllelse.

Tips oss 2400
FORNØYD VINNER:  Ørjan Johannessen tok i kveld gull i Brussel. Foto: Impuls

FORNØYD VINNER: Ørjan Johannessen tok i kveld gull i Brussel. Foto: Impuls

Ørjans vinnermeny:

Sjøtunge «AUSTEVOLL»

Posjert Sjøtunge med reker, sitron og kaviar
Artiskokk, trøffel og aromater
Gulrot , gulrot, gulrot
Salat på potet, egg erter og reker
Artiskokk emulsjon

Kylling Label Rouge «SMAK»

Glasert kylling med trøffel , sultan og løk
Kyllinglår Rotisseur
Selleri, eple og foie gras
Jordskokk og rødbet
Potet, trøffel og egg
Kylling sjy
Trøffelkrem
(Dagbladet): I kveld gikk Ørjan Johannessen (26) helt til topps i den prestisjetunge matkonkurransen Bocuse d'Or Europa.

- Det føles fantastisk bra! Jeg har jobbet for dette i åtte måneder. Vi har trent fra 8-18 hver dag, og har jobbet med helhet, smak, utseende, og kjørt oss inn på tid, sier Johannessen til Dagbladet.

Sjøtunge og kylling

Johannessen kommer fra Bekkjarvik i Austevoll kommune, og med seg i teamet har han tre medhjelpere.

Konkurransen gikk av stabelen i Brussel i kveld, og på menyen sto sjøtunge og Kylling Label Rouge.

- Det betyr veldig mye å vinne og det kan gi meg mange fordeler, som en trygghet før VM i Lyon i 2013. Jeg har hatt en drøm om å vinne i mange år, som nå går den endelig i oppfyllelse, sier Johannesen.

Stor feiring

Over 250 nordmenn skal være til stede i Brussel i kveld - med supporter-t-skjorter og norske flagg. Johannessen er klar for å feire det etterlengtede gullet sammen med dem.

- Det er norsk aften i Brussel i kveld, og 250 mennesker venter på oss nå. Det blir veldig gøy! I morgen er vi nok veldig slitne, men vi husker nok gleden av å vinne, sier Johannessen.

Etter Bocuse d'Or skal han hjem til øya utenfor Bergen, hvor han skal bygge nytt kjøkken i familiebedriften Bekkjarvik Gjestgiveri.

Johannessen har hatt sin lærlingtid ved Hotel Neptun, jobbet ved Gastronomisk Institutt og vært kokk på Det Norske Kokkelandslaget. I 2010 tok han gull i NM i kokkekunst, og ble kåret til årets kokk i fjor.

Europa-versjon

Kokkekonkurransen Bocuse d'Or er verdens mest prestisjetunge, og kalles ofte VM. Den går av stabelen annen hvert år i Lyon i Frankrike.

De siste åra har det vært kvalifiseringsrunder for å komme Lyon. Den første Bocuse d'Or Europe ble avholdt i 2008 i Stavanger, før Genève i 2010 og Brussel nå - hvor Ørjan (26) altså tok sitt gull.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør