Pakistansk etterretning mener den drepte al-Qaida-lederen byttet mellom fem hus.

Tips oss 2400
HER BODDE HAN: Terrorlederen bodde fint i Haripur. Foto: AFP PHOTO/Farooq Naeem/Scanpix

HER BODDE HAN: Terrorlederen bodde fint i Haripur. Foto: AFP PHOTO/Farooq Naeem/Scanpix

(Dagbladet): Det relativt herskapelige huset ligger bortgjemt i enden av en gjørmete og tett gate i grensebyen Haripur i Pakistan.

Her skal Osama bin Laden ha bodd i nesten et år før han flyttet til villaen i Abbottabad der han til slutt ble drept av amerikanske Navy SEALs, melder nyhetsbyrået AP.

Kritikk

Opplysningene kommer fra avhørene med den drepte terrorlederens yngste kone, Amal Ahmed Abdel-Fatah al-Sada, som de siste dagene har skissert et bilde av bin Ladens liv på rømmen i Pakistan.

I Pakistan har man satt spørsmålstegn ved hvordan han som verdens mest ettersøkte mann kunne bevege seg ubemerket i så lang tid etter terrorangrepet 11. september.

Men en amerikansk tjenestemann som er kjent med saken opplyser til nyhetsbyrået AP at det ikke finnes bevis for at pakistanske myndigheter viste hvor bin Laden befant seg.

Ifølge etterforskningsrapporten bodde bin Laden i fem hus og fikk fire barn. De to yngste barna hans ble til og med født på offentlig sykehus i Abbottabad.

I varetekt

Etterforskerne har bare funnet husene i Abbottabad og Haripur, mens de tre andre fremdeles ikke er funnet. Al-Sadas beskrivelse av husene har vært vage, og huset i Haripur ble først funnet etter at man hadde sjekket ut flere andre hus uten hell.

Al-Sada har fortalt at det eneste hun viste om huset var at det lå i utkanten av Haripur, hadde to etasjer og kjeller. Ifølge henne skal de ha brukt huset mens de ventet på at villaen i Abbottabad skulle ferdigstilles.

Al-Sada er i pakistansk varetekt sammen med bin Ladens to andre koner og flere barn. De ble pågrepet etter raidet mot villaen i Abbottabad. Al-Sada ble skutt i foten under operasjonen.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.