Skal ha slått kvinnelig familiemedlem i ansiktet.

Tips oss 2400

Arfan Bhatti

• Irfan Qadeer Bhatti (31) er født og oppvokst i Norge, med foreldre som har bakgrunn fra Pakistan. Er straffedømt flere ganger.

• I 1998 ble han idømt sikring for å ha skutt en person under et torpedo-oppdrag.

• I juli 2006 ble en synagoge beskutt i Oslo. Bhatti ble pågrepet og tiltalt.

• I 2008 ble Bhatti funnet skyldig i å ha medvirket til å skyte mot synagogen, men ble frifunnet for terrormistankene knyttet til den amerikanske ambassaden. Bhatti ble også funnet skyldig blant annet i medvirkning til drapsforsøk etter skyting mot en enebolig i 2006.

• I ankesaken i Borgarting lagmannsrett i 2009 ble han frifunnet for drapsforsøket.

• I forkant av president Barack Obamas norgesbesøk i 2009 ble han pågrepet etter at PST skal ha fanget opp telefonsamtaler om våpenbestilling. Bhatti ble løslatt etter at Obama hadde forlatt landet.

• Bhatti har de siste to-tre åra framstått som radikalisert muslim.
(Dagbladet): Straffedømte Arfan Bhatti (34) ble klokka 00.30 natt til tirsdag pågrepet av politiet i Østre Aker vei i Oslo, etter at han skal ha utøvd vold mot en kvinne i familien.

34-åringen er nå siktet for legemsbeskadigelse og vurderes framstilt for varetektsfensling, bekrefter Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden.

- Han anklages for å ha slått et voksent familiemedlem med ett slag i ansiktet som gjorde at vedkommende måtte sy ett sting. Han har vært i avhør og nekter for anklagen, sier Elden til Dagbladet.

Politiet vil ikke gå inn på omstendighetene rundt pågripelsen.

- Vi kan bekrefte at han er siktet for voldsutøvelse. Dette er ikke knyttet til sakene han tidligere er kjent for i media, opplyser jourhavende politiadvokat Henning Holtaas ved Stovner politistasjon til Dagbladet.

Advokat Elden understreker at saken er langt mindre alvorlig enn det klienten har blitt anklaget for i andre sammenhenger.

- Dette dreier seg om ett enkeltstående tilfelle av brudd på Straffelovens § 229 første ledd, sier forsvareren.

Bhatti er i ettermiddag i politiets varetekt på politihuset på Grønland.

- Såvidt jeg forstår vurderer politiet å framstille ham for varetektsfengsling i morgen, sier Elden.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen