I Meymaneh i Afghanistan hvor norske soldater holder til.

Tips oss 2400
(Dagbladet): Ifølge BBC hadde selvmordsbomberen som mål å ramme Nato-soldater i det nordlige Afghanistan. Attentatmannen skal ha kjørt til et grønnsaksmarked i området på motorsykkel.

Den britiske tv-kanalen melder nå at minst ti personer skal være drept og mer enn 20 skal være skadd.
 

Angrep i park

Selvmordsbomberen angrep utenlandske soldater i en park i Meymaneh, hovedstaden i Faryab-provinsen, opplyser guvernør Abdul Haq Shafaq til Angence France-Presse.

Etter det Dagbladet forstår, skal ikke norske soldater, men andre allierte soldater, være involvert i hendelsen.

Politiet i Meymaneh melder om at de fleste drapsofrene er lokale butikkeiere. To kvinner og to barn skal være blant de drepte. I går meldte Nato at tre allierte soldater ble drept i et annet angrep.

- Det jeg kan si er at ingen norske er involvert eller i nærheten at der eksplosjonen skjedde. Foreløpig er det rapportert om at sivile og militære/politi har blitt rammet, sier John Espen Lien, kommunikasjonssjef i Forsvarets operative hovedkvarter.
 

Forsterket vakthold

Eksplosjonen skjedde i en park fem minutter kjøring unna leieren i Maymana hvor rundt 350 norske styrker befinner seg.

- Med bakgrunn i dette er vaktholdet i leieren forsterket. Det er umulig å si om dette var rettet mot oss, det vil analysene gi svar på.

De skadde er fraktet til militærsykehuset inne i leieren, bekrefter Lien. NATO-styrkene består av både norske, latviske og amerikanske
styrker.

- Jeg kjenner ikke til bemanningen på sjukehuset, men det er nordmenn som jobber der. Forsvaret kan ikke gi informasjon om tilstanden til andre enn de norske soldatene.Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.