Tre litauere tatt med slangen ute. Det kostet dem dyrt.

Tips oss 2400
FULL TANK: De fylte en 20-liters kanne og tanken med diesel. Foto: Politiet.

FULL TANK: De fylte en 20-liters kanne og tanken med diesel. Foto: Politiet.

Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag fikk klokka 02.00 natt til tirsdag melding fra en politipatrulje som mistenkte at noe var i galt på en bensinstasjon på Lundamo, skriver adressa.no

- De hadde lagt merke til en personbil som sto mistenkelig nær en semitrailer. De undersøkte saken og fant tre litauere som var i ferd med å stjele diesel fra semitraileren som sto parkert på Esso-stasjonen på Lundamo, sier vaktleder Gunn Grandell ved Krimvakta i Trondheim til Dagbladet.

De tre herrene fra Litauen var mellom 18 og 25 år og hevdet de var på tur hjem etter en skiferie i Norge.

- Vi fant flere par ski og staver i bilen. De hadde derimot ikke noen god forklaring på hvorfor de hadde med seg barneski i bilen, sier Gunn Grandell, og legger til at politipatruljen fant dette såpass mistenkelig at de beslagla utstyret med mistanke om tyvegods.

Litauerne fikk med seg i underkant av 100 liter diesel og dette kostet dem 24000 kroner. Det tilsvarer en literpris på rundt 250 kroner.

- De hadde brukt den gamle metoden med hevert. Politiet fant en slange som gikk fra dieseltanken og rett ned i personbilens drivstoff-tank. I tillegg hadde de fylt en 20-liters kanne med diesel. De ble tatt med til politistasjonen og vedtok et forelegg på 8000 kroner hver, sier Grandell.
Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.