Skriver i en kronikk i Aftenposten at han oppfatter at «kjendisvitnene» skal brukes som springbrett for medieoppmerksomhet.

Tips oss 2400
(NTB/Dagbladet): Dersom ikke dommeren selv finner vitnemålet irrelevant, vil Lillevolden nekte å komme frivillig til rettssalen, skriver han i kronikken.

«Kjendisvitne»

Lillevolden skriver videre at han oppfatter at «kjendisvitnene» skal brukes som springbrett for medieoppmerksomhet, og at han for sin del nekter «å bli slept rundt i manesjen som en annen pauseklovn».

Samtidig skriver Lillevolden, som i dag bor i København, at han som følge av omtalen av vitnelisten er blitt utsatt for drapstrusler; noen tror at han har meldt seg frivillig til å vitne.

- Ingen kommentar

Vibeke Hein Bæra, som er en av fire forsvarere for Breivik, har fått lest opp deler av kronikken, men vil ikke kommentere saken.

- Vi har i dag ingen kommentarer til kronikken eller hans utsagn, sier hun til Aftenposten.

Dagbladet har tidligere fortalt at forsvaret vil stevne de ekstreme muslimene mulla Krekar, Arfan Bhatti, Peder Nøstvold Jensen (mer kjent som bloggeren Fjordman), islamekspert Lars Gule, journalist og forfatter Øyvind Strømmen, tidligere stortingsrepresentant og stifter av partiet Demokratene Vidar Kleppe og psykiaterne Randi Rosenqvist og Pål Grøndahl.

Aps partisekretær Raymond Johansen og partiveteranen Thorbjørn Berntsen er også blant dem som står på vitnelisten til terrortiltalte Anders Behring Breivik.
Lik Dagbladet på Facebook.
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør